sskbloggen

Just another WordPress.com site

Satsar på seger

På söndag är det dags för Sunnanå att spela sin tredje hemmamatch för säsongen på Norrvalla. Hittills har det blivit en seger och en oavgjord match. Självklart satsar Sunnanå på seger på söndag mot serieledaren för dagen, IF Limhamn/Bunkeflo.

– Jo, det är klart att vi gör det, säger Martti Tikkanen, tränare för Sunnanå. Det är väl lite trötta ben efter veckans träningar, men det ser bra ut. Alla spelare är tillgängliga och friska.

– Det kommer att bli en tuff fight, som det alltid är i den här serien. Men det är intressant. Vi vet deras styrkor och deras svagheter och det gäller för oss att eliminera styrkorna och utnyttja svagheterna. Detta samtidigt som vi ska spela vårt spel.

– Limhamn/Bunkeflo är ett bra lag att möta eftersom de vill spela fotboll, fortsätter Martti.

Förutsättningarna för Limhamn/Bunkeflo är lite annorlunda än för Sunnanå och andra Norrlandslag. I Skåne finns ju FC Rosengård, Vittsjö GIK och Kristianstads DFF som alla spelar i damallsvenskan.

– Det är nära till topplagen och det inverkar naturligtvis positivt på spelarrekryteringen för andra klubbar i regionen.

Det är tuff vecka som väntar för lagen i Elitettan. Match nu på söndag och mitt i veckan är det match igen. För Sunnanås del är det en bortamatch mot Bollstanäs som väntar. Och sedan hemmamatch på söndag igen – då mot nykomlingen Kalmar.

– Jo, det blir tufft. Men det är lika förhållanden för alla lagen. Vi får hoppas att alla får vara hela, säger Martti.

I morgon, lördag, åker Sunnanås F19-lag till Stockholm för att spela mot AIK. Tre av spelarna – Frida Karlsson d.y., Wilma Andersson och Wilma Vidmark – är med på den resan och finns även med i A-truppen på söndag.

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: