sskbloggen

Just another WordPress.com site

Bortaseger för Sunnanå mot Östersund

Efter ett piggt spel med snabba omställningar vann Sunnanå i dag bortamatchen mot Östersund med 1–2 (0–2).

– Vi gör en bra match, säger Sunnanås tränare Martti Tikkanen.

Mobiltäckningen var sannerligen inte hundraprocentig när vi får tag på Martti på väg hem i bussen från Östersund. Men så mycket står klart att Martti är väldigt nöjd med att åka hem med tre poäng.

– Vi visste ungefär hur de spelade och vi kunde utnyttja deras svaga sidor, säger Martti. Men fortfarande är så att vi i vissa lägen tappar bollen alltför enkelt.

Matchen direktsändes över webben och förhoppningsvis var det många supportrar till Sunnanå som tog tillfället i akt att titta på matchen. Det de då fick se var ett Sunnanå som var ordentligt på alerten. Gång på gång sprang Sunnanå och då främst Christine ”Kricka” Tjärnlund ifrån Östersundsförsvaret. Men lite tur skulle hon ha gjort både ett och två mål innan hon i 32:a minuten – i ytterligare ett friläge – gjorde 0–1.

0–2 kom tio minuter därefter sedan Annina Wede elegant spelade in bollen i boxen från högerkanten där Michelle Wörner fanns och hon fick foten på bollen som gick förbi målvakten. Situationen var en smula trång med både Michelle, en försvarsspelare och målvakten.

– ”Kricka” var väldigt väldigt bra med sin snabbhet, säger Martti. Jag är också nöjd med försvarsspelet.

I andra halvlek mattades Sunnanå en smula eller också var det så att Östersund presterade bättre. Östersund var förstås angeläget om att göra mål för att komma ikapp och det spelet lönade sig i slutminuten när inbytta Danka Podovac i 93:e spelminuten kunde reducera.

– Jag vill lovorda hela laget och den insats som laget gör, säger Martti.

Och när detta skrivs är det ytterligare ett par timmars bussresa kvar för tjejerna och ledarna i Sunnanå, som inte är hemma förrän efter midnatt. Det blev en lång dag. Men en bra och lyckosam sådan.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: