sskbloggen

Just another WordPress.com site

Sur förlust i Uppsala

Nog blev det en tät och jämn match när Sunnanå mötte Sirius borta i dag. Tyvärr vann Sirius med 1–0 (0–0) och målet gjordes i 85:e matchminuten.

– Men det var inte straffmålet som sänkte oss. Det var vårt spel som inte alls nådde upp till vår kapacitet, säger Martti Tikkanen, tränare i Sunnanå.

Martti konstaterar i bussen på väg till Arlanda att det var en dålig fotbollsmatch som publiken fick se.

– Det är så surt att förlora, säger han. Straffen var väl inte något att säga någonting om. Frida Karlsson kom olyckligt in i en situation. Men det var som sagt inte där vi förlorade matchen.

– Jag är väldigt besviken på hur vi agerade i första halvlek och då speciellt med anfallsspelet. Försvaret var bättre då. I andra halvlek var det bättre, men inte alls bra.

Det Martti saknade hos sina spelare i dag var inställningen.

– Jag vill se mer geist och mod. Att de vågar mer och tar för sig i närkampsspelet.

– Men framför allt måste anfallsspelet vässas. Det verkade ett tag som om vi inte ville ha bollen. Vi kommer till ordentliga avslut och första riktiga skottet mot Sirius mål kom i andra halvlek. Och då vinner man inte några matcher, säger Martti Tikkanen. Han är dock mer nöjd med andra halvlek än med den första.

En tänkbar anledning till att det gick lite trögt kan han tänka sig vara att laget har tränat hela veckan. En vilodag kanske inte skulle ha varit i vägen, funderar han.

– Det kan bli lite trötta och sega ben när vi kör så hårt som vi gör, säger han.

Trots den sura förlusten och besvikelsen över det egna spelet finns det spelare som han vill lyfta fram – Annika Kukkonen och Alexandra Nilsson.

– Annika är så lugn och trygg med bollen och Alexandra håller ihop försvaret. I dessa spelare och deras agerande syns det vad lång erfarenhet betyder.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: