sskbloggen

Just another WordPress.com site

Säker seger i jämn match

Sunnanås nyförvärv Michelle Wörner blev tvåmålsskytt i seriepremiären när Sunnanå spelade mot nykomlingen Kungsbacka. 4–2 (3–1) skrevs segersiffrorna till. Men trots den siffermässigt klara segern var det länge oklart om det skulle bli tre poäng till Sunnanå.

– Vi släppte in dem i matchen. Kungsbacka höjde sig i andra halvleken och vi var kanske lite för bekväma med ledningen, säger Sunnanås tränare Martti Tikkanen.

En mycket kort sammanfattning av matchen skulle kunna vara att lagen ägde varsin halvlek. Sunnanå den första och Kungsbacka den andra. Men trots att Sunnanå hade spelet under den första halvleken var Kungsbacka alls inte ofarliga.

DSC02720

Christine ”Kricka” Tjärnlund var ordentligt på alerten under första halvlek och inspirerad av att vara lagets första målskytt den här säsongen var hon till ständig oro för Kungsbacka. Här utmanar hon målvakten Jennie Svärd-Husu. Foto: Ola Theander

Christine ”Kricka” Tjärnlund blev den som gjorde Sunnanås första mål i seriespelet den här säsongen. Ett skott på distans i 11:e minuten gick i mål. Den glädje som målet gav blev ytterligt kortvarig. Efter avspark gick Kungsbacka till anfall och kvitterade direkt till 1–1 i 12:e minuten när Simone Nordström lobbade över Lovisa Koss i Sunnanås mål. Målet gladde förstås Kungsbacka, men på samma sätt som någon minut tidigare släcktes den glädjen när Michelle Wörner hittade målet med ett distansskott i 14:e minuten. Ytterligare en stund senare, i 25:e minuten, var det dags för Annika Kukkonen att skriva in sig i målprotokollet när hon också visade att hon kan skjuta på distans och få bollen innanför målramen.

DSC02761

Annika Kukkkonen var inte bara Sunnanås utan planens bästa spelare, enligt mångas uppfattning. Inte minst tyckte Sunnanås tränare Martti Tikkanen det. Här görs hon ner av Kungsbackas Lina Reinl. Foto: Ola Theander

I andra halvleken kom Kungsbacka ut som ett nytt lag. Deras spelare vann och dominerade mittfältet och deras reducering till 3–2 var ett direkt resultat av det pånyttfödda spelet. Efter att ha vunnit bollen på mittplan fick Julia Strahl bollen och gjorde inte något misstag när hon ställdes mot Lovisa Koss.

DSC02664

Sekunden efter att den här bilden togs avlossar Christine Tjärnlund skottet som gjorde henne till Sunnanås första målskytt den här säsongen. Foto: Ola Theander

Kungsbacka hade flera chanser under matchen och vid ett tillfälle i första halvlek gjorde Lovisa Koss en mycket kvalificerad räddning.

I 82:a minuten fick Sunnanå en hörna från vänster och bollen hittades av Michelle Wörner som – en aning bortvänd – fick bollen i mål. Med 4–2 och bara några minuter kvar att spela var Sunnanå hemma med tre poäng i premiärmatchen för säsongen.

DSC02800

Elin Ellman kom i andra halvlek och sprintade som vanligt ifrån sina motståndare. Foto: Ola Theander

– Jag är jättenöjd med poängen och jag är nöjd med vårt spel i första halvlek, säger Sunnanås tränare Martti Tikkanen. Men det kändes onödigt att släppa in dem i matchen i andra halvleken. De skakade oss faktiskt under perioder.

– Det är svårt att möta nykomlingar. Jag har inte sett dem spela, men jag visste att Kungsbacka är ett bra lag och att de är duktiga och farliga på hörnor. Men det enda vi har att göra sådana här gånger är att spela vårt eget spel.

Martti Tikkanen är nöjd med sina spelare.

– Många gör ett bra jobb, men jag tycker nog att Annika Kukkonen stod i särklass. Michelle Wörner är en typisk tysk spelare som är välutbildad och gör sitt jobb varje minut. Stina Hedlund agerade lugnt och bra som ytterback och Christine Tjärnlund började väldigt bra, men blev sedan trött.

Under matchen kolliderade Riikka Ketoja i Sunnanå med Kungsbackas Simone Nordström. Det var en ordentlig smäll och Riikka blev liggande länge på planen. Hon fick ett ordentligt jack över höger öga och blev förstås utbytt. Om hon också fick en liten hjärnskakning återstår att kontrollera.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: