sskbloggen

Just another WordPress.com site

Förlust i sista matchen

Sunnanå slutade trea i Elitettan. Detta trots att laget förlorade den sista matchen mot Sirius med 0–1 (0–1). Någon minusgrad i luften skrämde i alla fall inte bort de 162 åskådarna som sökte sig till Norrvalla, där matchen spelades på den nylagda konstgräsmattan.

– Jag är väldigt stolt över tjejerna och den säsong som de har gjort. Vi har blivit trea trots att vi bara har en trupp på 14 utespelare. De har gjort en fantastisk insats, säger tränaren Martti Tikkanen.

I den sista seriematchen öppnade Sunnanå friskt och optimistiskt med hög press och flera goda anfall. Men efter en kvart, ungefär, började Sirius reda ut problemen och genom ett säkrare passningsspel kunde laget spela sig förbi Sunnanås press och vända på matchbilden.

I 41:a minuten fick Sirius bästa målskytt, Caroline Lundberg, tag på bollen strax utanför straffområdet och kunde därifrån skjuta bollen i krysset utom räckhåll för Sussie Nilsson. Caroline Lundberg hade senare också ett skott som gick i stolpen.

I andra halvlek kom Sunnanå ut med mer vilja och offensivlusta samt ett säkrare försvarsspel. Christine Tjärnlund och Madelaine Edlund agerade piggt framåt och skapade många chanser som dock aldrig blev riktigt farliga. Carina Holmlund fick iväg ett farligt långskott som gick strax över målramen och i matchens slutskede hade Matilda Rosqvist ett skott i ribban.

– Det är tillfälligheter som avgör matcherna, säger Martti Tikkanen.

De sista minuterna av matchen fick Sunnanå spela med tio spelare. Frida Karlsson, som varit borta på grund av skada under några matcher, byttes in i 81:a minuten. Fyra minuter senare tyckte domaren att hon sparkade ner Caroline Lundberg och gav Frida rött kort.

Dessförinnan hade Christine Tjärnlund blivit nedsparkad i straffområdet utan att domaren över huvud taget reagerade, vilket upprörde Martti Tikkanen, så till den grad att domaren, Hanna Grahn, uppsökte Tikkanen vid sidlinjen.

– Hon sa att hon inte sett något, konstaterade Martti och tycker det var konstigt att inte hon såg det alla andra såg.

Martti är mycket nöjd med sina spelare. Både hur de genomförde den sista matchen och hur de genomfört säsongen.

– Jag är stolt över dem. Lagandan och lagmoralen, viljan att alltid göra sitt bästa, attityden – allt detta har bidragit till att vi slutade trea i serien. Och fysteamet har gjort ett fantastiskt jobb som sett till att spelarna är så bra tränade.

Och nu några bilder från matchen:

DSC01021

Ute på högerkanten såg det tidvis ut som Matilda Rosqvist bjudit upp till dans. Foto: Ola Theander

DSC01022

 

Rörelserna var väl koordinerade… Foto: Ola Theander

DSC01009

 

Madelaine ”Madde” Edlund ställde till bekymmer i Sirius försvar. Här tar dock Sirius Mikaela Björklund hand om bollen. Foto: Ola Theander

DSC01130

 

Christine Tjärnlund i Sunnanå fick pris som hemmalagets bästa spelare i den här matchen. Här får hon, hårt uppvaktad, till ett inlägg. Foto: Ola Theander

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: