sskbloggen

Just another WordPress.com site

Magisk laginsats gav storvinst

Sunnanå fick tre tvåmålsskyttar i matchen mot Halmia på söndagen när laget besegrade Halmia med 1–7 (0–3).

– Det var en fantastisk laginsats, säger en mycket imponerad Martti Tikkanen.

Redan i andra minuten kom första målet genom Madelaine Edlund. Tre minuter senare, i matchens femte minut, gjorde Christine Tjärnlund 0–2 och i nionde minuten ökade Carina Holmberg på till 0–3.

Andra halvleken började som den första med att Madelaine Edlund gjorde sitt andra mål och Sunnanås fjärde i den 49:e minuten. I 62:a minuten tilldömdes Sunnanå en straff som Carina Holmberg inte gjorde något misstag på och i 68:e minuten var det än en gång dags för Christine Tjärnlund att göra mål – 0–6 var därmed ett faktum.

DSC00749

Madelaine Edlund inledde målskyttet i både första och andra halvlek. Arkivbild: Ola Theander

Halmia reducerade till 1–6 i 86:e minuten och i den sista övertidsminuten, i 94:e minuten, gjorde Stina Hedlund 1–7 och fastställde därmed slutresultatet.

– Det är så kul att se att alla visade sådan vilja och att alla krigade på, säger lagkaptenen Carina Holmberg, som alltså gjorde två mål själv.

DSC00765

Carina Holmberg kunde gratta lagkamraterna till fem mål samtidigt som hon själv blev grattad för sina två mål. Arkivbild: Ola Theander

– Det första var efter en hörna som jag slog. Halmia rensade bort bollen som så småningom kom till Nina Jakobsson och hon slog bollen över till mig eftersom jag stannat kvar. Så det var bara att skjuta den i mål, säger Carina. Straffen slog efter att Christine dragits ned.

DSC00849

Christine ”Kricka” Tjärnlund gjorde själv två mål och blev neddragen i straffområdet och gav därmed Sunnanå en straff. Hon är med sin spelstil en ständig oro för alla motståndare. Arkivbild: Ola Theander

– Vi visade mer tempo och mer vilja och var bättre på alla positioner, konstaterar Carina.

Martti Tikkanen är efter matchen mycket stolt över spelarna i laget.

– Alla är inblandade i segern och i hur matchen utvecklade sig. Vi kommer ner hit utan att egentligen ha något att spela för och så gör spelarna en sådan insats. Det var rent magiskt.

– De visar verkligen sin lojalitet mot laget och mot föreningen. Alla jobbade för laget. Fantastiskt. Det finns inte nog ord att beskriva insatsen, säger Martti.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: