sskbloggen

Just another WordPress.com site

Säker seger efter bra första halvlek

– En av de bästa halvlekar vi har gjort under säsongen.

Det utbrast Sunnanås tränare Martti Tikkanen efter matchen mot Älta på Sörvalla; en match som Sunnanå vann säkert med 4–1 (3–0).

Inför 228 åskådare började Sunnanå offensivt och piggt. Laget vann boll och det ena anfallet avlöste det andra. Det var bara fråga om hur länge Älta skulle orka stå emot. I matchens 17:e minut sköt Matilda Rosqvist ett skott som gick i mål. 1–0 var ett faktum och det hjälpte förstås Sunnanå till ytterligare ansträngningar framåt.

2–0 gjorde Christine Tjärnlund efter ett inlägg och där såväl Ältas målvakt och övriga spelare var överspelade. På bildsekvensen som följer ges en antydan om hur det gick till.

DSC00799

DSC00800

DSC00801

Men det var inte slut med mågörandet. I 38:e minuten var Annina Wede sist på bollen och gjorde därmed 3–0.

– Första halvleken var väldigt bra. En av de bästa vi har gjort den här säsongen, säger Martti Tikkanen. Vi var bra i försvaret och hade en bra offensiv.

– Det var viktigt att göra tre mål i första halvlek när vi hade spelet. Det var lika mot Mallbacken – spelmässigt. Men då lyckades vi inte göra något mål.

DSC00854

Christine Tjärnlund var ofta framme och oroade Ältas försvar. Här har dock målvakten kommit först. Foto: Ola Theander

I andra halvlek var rollerna ombytta. Älta tog hand om bollen och ägde under åtminstone 25 minuter helt matchen.

– När man gjort tre mål i första halvlek och leder med sådan marginal kan man ta det litet lugnare. Men inte så lugnt att man slutar spela fotboll, kommenterar Martti Tikkanen.

Sunnanå kom dock upp i ett och annat anfall och det var vid ett sådant tillfälle i 78:e minuten som inbytta Elin Ellman tog emot ett inlägg från vänsterkanten från Annina Wede och säkert gjorde lagets fjärde mål för dagen. I 85:e minuten reducerade Älta genom Thordis Hrönn Sigfusdottir.

– Jag är väldigt nöjd med spelet första halvlek och jag är inte så nöjd över att vi släppte in ett mål. Men vi är fortfarande det lag som har släppt in minst mål i serien under den här säsongen. Det visar att vi har ett väldigt starkt försvar och bra målvakter.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: