sskbloggen

Just another WordPress.com site

Positiva tankar med till Karlstad

– Vi tar självklart med oss de positiva sakerna som vi upplevde i cupmatchen mot Umeå IK i onsdags.

Det säger Sunnanås tränare Martti Tikkanen inför bortamatchen mot Qbik på söndag.

Det blir ännu en bortamatch som kräver övernattning för Sunnanå. I morgon, lördag, far laget iväg till Stockholm och sedan buss till Karlstad och övernattning. På söndagen blir det match och så hemåt med buss och flyg som landar i Skellefteå efter tio på kvällen.

Eyrun Gudmundsdottir, Elin Ellman och Erika Nilsson Waara är inte med eftersom de fortfarande är skadade. Annars ser det bra ut i truppen.

– Vi har gått igenom den senaste matchen – den mot Umeå, säger Martti. Vi är nöjda med de andra halvleken och vår laginsats var mycket bra, särskilt försvarsmässigt.

I Qbik spelar numera den tidigare Sunnanåsspelaren Caroline Lohman. Om hon är med i laguppställningen på söndag återstår att se, men det är troligt att så är fallet. Kan hon avslöja något om Sunnanås sätt att spela för sitt nya lag?

– Nej, det spelar inte någon roll vad hon eventuellt har att säga. Jag har sett hur de spelar och det är så många faktorer som spelar in för hur resultatet ska bli. Det viktiga för oss är att lösa situationerna när de uppstår i stunden på planen, säger Martti.

– Vi ska göra vårt bästa. Qbik är ett duktigt lag, men vi vill förstås vinna och vi tror på att vi kan göra det. Återstår att också i så fall göra det.

En lärdom av generell natur som alla kunde dra av matchen mot Umeå i onsdags var att det går mycket fortare i allsvenskan. Spelet är snabbare och det är stor skillnad jämfört med spelet i Elitettan. Och detta trots att tempot höjts i Elitettan jämfört med hur det var i de tidigare div 1-serierna.

– De lag som tar steget upp i allsvenskan måste förstärka, säger Martti.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: