sskbloggen

Just another WordPress.com site

Sunnanå föll i cupmatchen

Sunnanå stod upp på ett mycket bra sätt när laget i en kall och snål nordanvind tog emot allsvenska Umeå IK på onsdagskvällen på Sörvalla. I slutändan blev det en förlust med 0–2 (0–1) och därmed är Sunnanå utslaget ur Svenska cupen för den här gången.

– Det gör nu ingenting. Vi satsar helt på de fem matcher som är kvar i seriespelet. Det är absolut viktigare, säger Martti Tikkanen, tränare i Sunnanå.

Under första halvlek var det mest Umeå IK som hade bollen och laget dominerade spelet. Men Sunnanås försvar är erkänt bra och det dröjde till 20:e matchminuten innan Umeå kunde göra mål bakom Lovisa Koss som stod i målet. Det var då Lina Hurtig som gjorde målet. Umeå fortsatte att trycka på, men något mer mål blev det inte under den halvleken.

– Vi hade bra bolltempo och skapade många chanser i första halvleken. Det är jag nöjd med, men vi borde ha kunnat göra fler mål, säger Jonas Wikström, tränare i Umeå.

Under andra halvleken var Sunnanå mer på alerten och kunde skapa betydligt mera framåt samtidigt som laget höll emot bättre och oftare vann bollar på mittfältet. I 73:e minuten kunde Jenny Hjohlman i Umeå göra 0–2 och därmed var matchen avgjord.

Men ända fram till dess spelade Sunnanå optimistiskt och offensivt. 16-åriga Christine Tjärnlund gjorde sin första A-lagsmatch från start och skapade flera vassa chansen genom sin snabbhet och speluppfattning. Lovisa Koss vaktade målet och gjorde det med den äran. Lovisa svarade för flera kvalificerade räddningar också när erkänt duktiga spelare som  Lina Hurtig och Jenny Hjohlman var helt ensamma med henne. Elin Wikström spelade högerback för första gången.

– Jo, vi passade på att lufta en del spelare och pröva dem på andra platser, säger Martti Tikkanen. Och jag är stolt över vad tjejerna gjorde i dag. Nu har de bevisat för sig själva och för publiken att de står emot bra även mot ett allsvenskt motstånd och att vi alls inte är chanslösa när motståndet är bättre.

110 personer sökte sig till Sörvalla i kväll. En av dem var förbundskapten Pia Sundhage som var där för att framför allt kolla in målskyttarna i Umeå Lina Hurtig och Jenny Hjohlman.

DSC00475

– Det var ju lämpligt att de gjorde mål i kväll, sade Pia Sundhage som tycker att matchen var småtrevlig och resultatmässigt öppen ända fram till dess att Umeå gjorde sitt andra mål

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: