sskbloggen

Just another WordPress.com site

Spelövertaget gav ändå bara en poäng

Sunnanå ägde matchen från början till slut när laget tog emot serieledarna Mallbacken på söndagen på Sörvalla. Men det räckte ändå inte riktigt till. 1–1 slutade matchen och båda målen gjordes i första halvlek.

– Det känns surt att vi förlorade två poäng, säger Martti Tikkanen. Men Mallbacken försvarade sig bra och vi hade inte riktigt marginalerna med oss.

Redan i matchens elfte minut blev det mål – för Mallbacken. Deras Sofie Ahlberg sköt från högerkanten ett skott som olyckligtvis tog på en Sunnanåförsvarare. Bollen ändrade riktning och Sussie Nilsson i Sunnanås mål hade inte en chans att ta bollen. Målet måste ha kommit överraskande också för Mallbacken som dittills inte haft någonting av spelet.

Grepp om spelet fick faktiskt inte Mallbacken någon gång under de 90 minuterna. Sunnanå dominerade på planen och den ena chansen efter den andra skapades. I 22:a minuten fick Perpetua Nkwocha bollen på mittfältet, spelade ut den till Nina Jakobsson på högerkanten som avancerade och lade ett inlägg mot Annina Wede. Hon gjorde inte något misstag och Mallbackens ledning var kvitterad.

DSC00277

Annina Wede jublar när hon ser att bollen har gått i mål. Foto: Ola Theander

Nina Jakobsson och Annina Wede var duktiga framåt och skapade gång på gång chanser.

DSC00299

Här är det Nina Jakobsson som testar Mallbackens målvakt Alyssa Whitehead. Foto: Ola Theander

Efter den båda målen var det inte mycket som hände mer än att Sunnanå radade upp den ena chansen efter den andra. Laget ägde matchen helt och hållet och Mallbacken kom aldrig till några riktigt vassa avslut, även om en del chanser uppstod. Spelövertaget som Sunnanå hade visas inte minst genom att det dröjde 70 minuter in i matchen innan Mallbacken fick sin första hörna.

En strategi som Mallbacken hade var att sätta stor press på Carina Holmberg, som – enligt Mallbackens tränare David Kjellin – är ”livsfarlig” när hon får bollen och vänder spelet.

DSC00260

I just den här sekvensen är det Mallbackens Tanja Nousianen som stoppar Carina Holmbergs framfart. Foto: Ola Theander

– Även om jag är missnöjd med resulatet, så är jag nöjd med prestationerna som spelarna utförde, säger Sunnanås tränare Martti Tikkanen.

– Mallbacken försvarade sig bra och vi hade inte marginalerna på vår sida. Det fattades det där lilla, lilla i slutskedet.

På onsdag kväll är det ny match på Sörvalla. Då kommer allsvenska Umeå IK hit för att spela match i Svenska cupen.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: