sskbloggen

Just another WordPress.com site

”Vi är revanschsugna”

I två veckor har Sunnanå bara tränat. Men på söndag är det dags för match igen och det är inte vilken match som helst. Hemma på Sörvalla står serieledarna Mallbacken för motståndet.

– Vi har laddat väldigt bra och vi har revansch att fordra, säger Sunnanås tränare Martti Tikkanen.

Tyvärr är inte alla spelare i truppen hela och friska. Erika Nilsson Waara har fortfarande problem efter hjärnskakningen som hon ådrog sig i matchen mot Hammarby och Elin Ellman har en sträckning i ljumsken.

– Vi är revanschsugna och vi vill visa att vi är minst lika bra som Mallbacken. Det ska vi göra nu på hemmaplan.

Hemmaplan och hemmaplan… Sörvalla är i och för sig en form av hemmaplan för Sunnanå. Men i flera år har Norrvalla fungerat som hemmaplan och det är där som spelarna känner sig hemma med ett stort och bekvämt omklädningsrum bland annat. Lokalerna är inte alls lika goda på Sörvalla. Men när konstgräset byts ut på Norrvalla så är det Sörvalla som gäller.

– Gräset är kanske lite annorlunda än det var på Norrvalla, säger Martti. Men för oss spelar det inte så stor roll. Vi har ju tränat nu på Sörvalla i flera veckor och spelarna är väl bekanta med underlaget så här dags.

Mallbacken leder serien med fyra poäng före tvåan Hammarby och Mallbacken ligger inför matchen elva poäng före Sunnanå som dock har en match mindre spelad.

– Jo, Mallbacken kommer att utgöra ett hårt motstånd. De spelar en ganska enkel men effektiv fotboll. Men vi ska som sagt vinna över dem. Det siktar vi på. Vi siktar ju alltid på att vinna, säger Martti.

Om det har varit lugnt med matcher den senaste tvåveckorsperioden blir det livligare nu. Från och med söndag och )matchen mot Mallbacken blir ytterligare fyra matcher under de två följande veckorna. Cupmatch hemma mot Umeå IK på onsdag (24/9), bortamatch mot Qbik söndagen 28/9, hemmamatch mot Hovås/Billdal på onsdagen 1/10 (en match som skulle ha spelats 31 augusti) och slutligen en hemmamatch i Elitettan mot Älta söndagen 5 oktober.

– Det blir intensivt. Men vi är tränade för det, konstaterar Martti.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: