sskbloggen

Just another WordPress.com site

Knapp men skön seger

– Det kändes skönt att få göra mitt första mål för Sunnanå i en seriematch. Och att det också blev målet som gav segern.

Det säger Annina Wede som i 47:e minuten i bortamatchen mot Kvarnsveden gjorde 0–1 till Sunnanå.

– Det är verkligen jätteskönt att vi vann, säger tränare Martti Tikkanen. Det var verkligen kamp hela matchen och i första halvlek har vi mycket boll, men det var väl inte förrän efter 25 minuter som vi fick vårt första avslut. Några fler blev det under den sista kvarten av första halvlek.

– I halvlek pratade vi om att måste försöka få till fler avslut med fler raka bollar upp i anfallet, säger Martti vidare.

Det snacket gav tämligen omgående resultat.

SONY DSC

Madelaine Edlund och Annina Wede spelar på topp och det var samspelet dem emellan som resulterade i att Annina i dag kunde göra segermålet mot Kvarnsveden. Bilden är tagen under matchen mot Limhamn. Foto: Ola Theander

Sussie Nilsson hade en utspark som Madde nickskarvade till mig och som jag blev ren med målvakten och kunde slå bollen över henne, berättar Annina som naturligtvis är väldigt glad över sitt första mål för Sunnanå. Vi är glada hela laget. Det var en skönt vinst för laget.

Martti är jättenöjd med försvarsspelet och det var stor skillnad på det i dag jämfört med tidigare matcher.

– Det syns att vi har jobbat väldigt hårt med försvarsspelet under träningarna i veckan. Och jag är väldigt nöjd med den kollektiva insats som laget gjorde.

Efter matchen uttrycker Martti besvikelse över domaren. I första halvlek fick Matilda Rosqvist, lagkapten i Carina Holmbergs frånvaro, en varning.

– Spelarna i Kvarnsveden fick inga tillsägelser eller varningar trots att de spelade fult och fällde våra spelare bakifrån och dessutom tjafsade med domaren. Men det gör förstås ingenting nu när vi åker hem med tre poäng.

Efter damlagets match spelade F19-laget mot Kvarnsvedens F19-lag och den matchen slutade 1–1.

I natt, bussen beräknas angöra Skellefteå vid fyratiden på söndag morgon, kommer Sunnanåspelarna hem. På måndag blir det lätt träning och vila på tisdag innan det är dags på onsdag att åka söderut för att spela den tidigare uppskjutna matchen mot Bollstanäs. Och på söndag är det hemmamatch mot Hovås-Billdal och den matchen spelas förmodligen på Sörvalla eftersom mattan ska läggas om på Norrvalla.

1 kommentar

  1. Janne

    ”Spelarna i Kvarnsveden fick inga tillsägelser eller varningar trots att de spelade fult och fällde våra spelare bakifrån och dessutom tjafsade med domaren”……- Ja när jag läser det så förstärks min uppfattning om Martti dvs att han är nog en av de mest ”enögda” och gnälliga tränare jag upplevt i Elitettan.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: