sskbloggen

Just another WordPress.com site

2–0-seger som satt långt inne

Sunnanå är fortfarande det lag som har släppt in minst mål i Elitettan. Sussie Nilsson höll nollan också i kvällens hemmamatch mot Umeå Södra. Men det blev inte samma målkavalkad som förra gången lagen möttes. I kväll gjorde Sunnanå ”bara” två mål och vann alltså med 2–0 (0–0).

Men segern satt långt inne. Umeå Södra började i ett högt tempo och Sunnanå var inte alls med i matchen under den första kvarten. Umeå Södra dominerade då helt och hållet. Sedan jämnade spelet ut sig och Sunnanå kunde skapa en lång rad hörnor. När Sunnanå väl kom upp i anfall blev det genast farligt.

SONY DSC

Carina Holmberg skjuter från långt håll. Bollen tog i en motspelare och landade i ribban. Foto: Ola Theander.

Två ribbträffar och en stolpträff blev Sunnanås facit framåt under den första halvleken.

Också under den andra halvleken var det Umeå Södra som vann de flesta närkamperna genom ett tufft och aggressivt spel. Men Sunnanå kom mer och mer in matchen och flera chanser skapades. Flera hörnor producerades och i 71:a minuten fångade Perpetua ”Pepe” Nkwocha upp en andraboll och kunde elegant lobba över Jenny Nilsson i Umeå Södras mål. 1–0 var ett faktum.

Målet gav Sunnanå litet arbetsro och man tryckte på än mer i anfallet. Mot slutet byttes Madelaine Edlund ut och in kom Annina Wede. I matchens absolut sista sekunder fick Annina fram en passning till Sandra Betschart som inte gjorde något misstag utan kunde fastställa slutresultatet 2–0.

SONY DSC

Madelaine Edlund fick ett par vassa chanser. Bland annat fick hon en gång bollen i stolpen. Här avlossar hon ett skott mot Umeå Södras mål. Foto: Ola Theander

– Jag är nöjd med att vi fick tre poäng och jag är nöjd med att vi höll nollan, kommenterar Sunnanås tränare Martti Tikkanen

– Men jag är väl inte helt nöjd med anfallsspelet. Vi måste ha ett snabbare tempo, som vi exempelvis hade i matchen mot Djurgården. Och vår backlinje föll ned alltför tidigt.

– Vi kan definitivt bättre och det finns mycket som vi får jobba med på träningarna framöver.

I anfallet i kväll var det Perpetua ”Pepe” Nkwocha och Madelaine ”Madde” Edlund som var spetsarna. Båda var duktigt alerta men de hamnade lite för långt ifrån varandra för att utgöra den farliga duo som Martti hade tänkt sig.

SONY DSC

”Pepe” Nkwocha var till ständig oro för Umeå Södra försvar. Särskilt i andra halvlek. Foto: Ola Theander

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: