sskbloggen

Just another WordPress.com site

Omkastningar inför matchen mot Umeå Södra

– Vi vill gärna ha samma resultat som i förra matchen. Men vi vill ha det tidigare. Vi hade bra anfall i den matchen och kan vi behålla farten, så ska det kunna gå vägen.

Det säger Sunnanås tränare Martti Tikkanen inför hemmamatchen i morgon, torsdag, mot Umeå Södra.

– Det ser bra ut. Alla spelare är tillgängliga utom Caroline Lohman som har ont i foten. Hon hoppade av träningen i dag, fortsätter Martti.

Tjejernas vilja att göra sitt bästa vilket visades både i matchen mot Djurgården senast och i F19-matchen i måndags mot Umeå IK har medfört angenäma problem för Martti när det gäller uttagningen till startelvan.

– Det blir lite omkastningar. Det kanske finns någon som är besviken över att inte få starta, men det är en följd av den ökade konkurrensen om platserna. Men det är en del av idrotten och det är spelarna medvetna om.

Truppen är fortfarande tunn, men på bänken finns det spelare som har sina positioner både i försvar, på mittfält och i anfallet.

Från och med nästa vecka kommer Christine Tjärnlund att ingår i A-lagstruppen.

– Jag har följt henne länge och hon har varit med på träningarna så nu är det dags för henne att ta steget upp i truppen, säger Martti. Frida Sjöberg har ju slutat och snart kommer också Caroline Lohman att flytta till Karlstad för studier.

Inför kvällsmatchen i morgon – matchen startar klockan 19 – ser allt bra ut. Träningarna har varit förhållandevis lätta efter söndagsmatchen och med spelare som även deltog i F19-matchen i måndags.

– Kan vi bara hålla samma fart och ha ett bra anfallsspel som i förra matchen så ska det gå bra, säger Martti optimistiskt. 

Men så slänger han in brasklappen att Sunnanå kan vinna mot alla lag, men också förlora mot alla. 

– Serien är jämnare och lagen duktigare än vad tabellen kanske visar.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: