sskbloggen

Just another WordPress.com site

Klar seger i första cupmatchen

Det blev så småningom en säker seger för Sunnanå i bortamatchen i Svenska cupen mot Burträsk på lördagen. 0–5 (0–1) blev slutresultatet denna varma sommardag och matchen följdes av drygt 200 åskådare.

Det var långt ifrån en ordinarie uppställning som Sunnanå kom till spel med. Laget återupptar inte träningen förrän på måndag och det var spelarna själva som hade fått bestämma om de ville vara med. Laguppställningen kompletterades med spelare från F19-laget.

Spelet dominerades av Sunnanå under båda halvlekarna. Men Burträsk höll bra emot, särskilt i den första halvleken. Efter en kvarts spel var det en spelare i Burträsk som kom helt fri med Lovisa Koss i Sunnanås mål, men Lovisa gjorde en bra räddning på det skottet.

Bara en minut senare fick Sunnanå en frispark utanför straffområdet och den förvaltade Stina Hedlund på bästa sätt. 0–1 var ett faktum och det resultatet stod sig sedan hela halvleken ut.SONY DSC

Här är bollen på väg in i mål med Stina Hedlund som målskytt. Foto: Ola Theander

I andra halvleken tryckte Sunnanå på allt mera och det gav resultat i 65:e minuten när Christine Tjärnlund gjorde 0–2. I det läget satsade Burträsk på en snabb reducering och det var nära att det gav utdelning. Någon minut efter 0–2-målet hade Burträsks Paulina Larsson ett skott i utsidan av stolpen.

SONY DSC

En frispark var också ytterst nära att resultera i mål för Burträsk, men bollen smet strax utanför stolpen. Foto: Ola Theander

0–3 kom i 78:e minuten. Elin Ellman kom loss på högerkanten och passade in till Christine Tjärnlund som inte gjorde något misstag. Sedan blev det bara Sunnanå i värmen – 0–4 gjordes av Olivia Holm som forcerade in bollen efter en hörna och slutresultatet 0–5 gjordes av Wilma Andersson i den absolut sista spelminuten.

Att det var just Sunnanå som var på besök på Burträsks IP lockade förstås publik. De allra flesta parkerade sig på de upphöjda platserna på långsidan där de samtidigt kunde njuta av den gassande solen.

SONY DSC

 

Andra åter valde att sitta en bra bit bakom planen för att kunna sitta i skuggan.

SONY DSC

Efter matchen kom den assisterande tränaren Alexandra Nilsson ut på planen för att delvis gratulera sina spelare till segern, men mer för att visa upp två veckor gamla dottern, som omedelbart hamnade i centrum för spelarnas intresse. Spekulationerna om vilken plats hon ska ta i laget när den tiden kommer var många.

SONY DSC

Och slutligen – här är Sunnanås målgörare i matchen.

SONY DSC

 

Stina Hedlund, Wilma Andersson, Olivia Holm och Christine Tjärnlund. Foto: Ola Theander

– Det var kul att spela här, säger Sunnanås tränare Martti Tikkanen. Roligt att vi kunde hålla nollan. Jag tycker att alla spelarna skötte sig bra även om några spelade på ovana platser. Men bra spelare ska kunna spela var som helst.

Det han nog närmast tänkte på var att Perpetua Nkwocha spelade till höger i försvaret, vilket väl aldrig har hänt tidigare under alla år som ”Pepe” spelat med Sunnanå.

– Visst var det roligt att tre av målen gjordes av F19-spelare, myste F19:s tränare Samir Kanlic.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: