sskbloggen

Just another WordPress.com site

Cupmatch utan träning

Utan annan träning än den som spelarna i laget själv har svarat för under ledigheten, åker Sunnanå i morgon lördag till Burträsk. För Sunnanås del är det första matchen i Svenska cupen i år.

– Cupspelet är något som vi egentligen inte ville ha, säger Sunnanås tränare Martti Tikkanen. Vi har och ska ha fullt fokus på seriespelet.

För Sunnanås del kom den här matchen helt fel i tid. Tanken var från början att spelarna skulle ha börjat träna i onsdags.

– Eftersom bortamatchen mot Bollstanäs 27 juli har flyttats fick tjejerna ledigt hela den här veckan. Träningen återupptas på måndag, säger Martti.

Det är på begäran av Bollstanäs som matchen har flyttats. Laget har nämligen två spelare i F19-landslaget och det är upptaget med spel den helgen. Enligt statuterna får ett lag som har två eller fler landslagsspelare flytta seriematch om landslagsspel pågår.

– Matchen mot Burträsk sker lite grann på tjejernas egna villkor. De tjejer som vill spela får spela och så fyller vi på med tjejer från F19-laget.

– Uppslutningen har frivilligheten till trots varit god. Tio i A-lagstruppen ställer upp.

När fokus ligger på seriespelet så blir cupspelet vad det blir.

– Vi anmälde oss först till cupspel, berättar Martti. Men när vi såg att truppen blev tunnare än tänkt så skulle vi avanmäla oss, men det skedde aldrig eftersom det uppstod något missförstånd på vägen. Så nu är det bara att spela och göra det bästa av situationen.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: