sskbloggen

Just another WordPress.com site

Mållöst igen mot Brommapojkarna

Det ville sig inte den här gången heller. För tre veckor sedan spelade Sunnanå borta mot Brommapojkarna och då blev det 0–0. I dag var det dags för returmöte hemma på Norrvalla och än en gång blev det mållöst och delad poäng inför knappt 200 åskådare.

Det var inte någon tvekan om att Sunnanå ville mycket. Gång på gång drogs anfall upp på kanterna och bollarna sökte sig in i boxen. Men där var det alltför få som kunde ta emot inspelen. Under första halvleken radade Sunnanå upp en lång rad hörnor som alla blev resultatlösa.

Och när inspelen fungerade så stod Brommapojkarnas duktiga målvakt Brittany Anghel i vägen.

SONY DSC

Här lägger hon handen på bollen och undanröjer chansen som Matilda Rosqvist och Perpetua ”Pepe” Nkwocha är på väg att skapa. Foto: Ola Theander

SONY DSC

Och här tar hon bollen säkert precis framför Nina Jakobsson. Foto: Ola Theander

SONY DSC

I andra halvlekens sista kvart tryckte Sunnanå på ordentligt, men också då var målvakten Anghel i vägen. Den här gången framför Erika Nilsson Waara. Foto: Ola Theander

I och med att Sunnanå ägde spelet i första halvlek öppnades – när bollen tappades i uppspelsfasen – goda chanser för Brommapojkarna. Inte mindre än tre gånger kom BP-spelare fri med Sussie Nilsson i Sunnanåmålet. Alla gånger gjorde hon suveräna räddningar.

– Det är inte första gången den här säsongen som vi har problem under den sista tredjedelen, kommenterar tränare Martti Tikkanen. Vi var långt ifrån den press som vi har visat tidigare att vi kan ha på motståndaren och jag såg inte mycket av djupledsbollarna som varit så framgångsrika tidigare.

Martti Tikkanen var förstås glad åt att i alla fall en poäng bärgades i matchen, men det var inte något annat som gladde honom speciellt.

– Jag har sagt det hela tiden – vi kan vinna mot alla lag och vi kan förlora mot alla lag. Det är en jämnare och tuffare serie än vad många tror, när de bara tittar på serietabellen.

I andra halvlek blev det så att Brommapojkarna började rulla boll bättre än under första halvlek och laget hade ett svagt, men tydligt spelövertag under den första halvtimmen. Sedan tog Sunnanå över och hade en konstant press under sista kvarten. Det var nära många gånger.

SONY DSC

Som exempelvis här när Elin Wikström var ytterst nära att få huvudet på bollen vid en av de många hörnor som Sunnanå producerade. Foto: Ola Theander.

En situation i andra halvlek upprörde tränare Martti Tikkanen väldigt. Det var när Carina Holmberg fick en varning; en varning som enligt både henne själv och många andra var helt tokigt dömt.

– Carina blev tacklad bakifrån och så blev det hon som fick varningen. Det blir man irriterad på.

Irriterad var väl bara förnamnet. Domaren Jonas Jonsson från Umeå fick sina fiskar så varma att han fick gå och tala allvar med Martti Tikkanen vid sidan av planen.

SONY DSC

Nu blir det ett väldigt kort sommaruppehåll för tjejerna i laget. Om tio dagar drar träningen igång igen, så det blir en stressig semester för spelarna som måste försöka koppla av så mycket som möjligt under de få lediga dagarna.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: