sskbloggen

Just another WordPress.com site

Jubileumsmatchen bjöd på bra fotboll och delad poäng

Sunnanå chockade Djurgården när lagen möttes på Norrvalla i dag. Efter tolv minuter hade Sunnanå gjort två mål, vilket gladde publiken på 363 personer. Men glädjen dämpades när Djurgården först reducerade och sedan kvitterade. 2–2 (2–2) blev slutresultatet i jubileumsmatchen.

Sunnanå började väldigt offensivt. Lagets anfallsspelare kom lätt igenom Djurgårdens backlinje. Redan i femte minuten kom Erika Nilsson-Waara fram på högerkanten och kunde slå bollen under Djurgårdens utrusande målvakt.

SONY DSC

 

SONY DSC

Väl förbi kunde hon passa till en helt fri Nina Jakobsson

SONY DSC

…som inte hade några problem att stöta bollen i mål.

Bara sju minuter senare slog Sunnanås mittfältsmotor Carina Holmberg fram en lång passning till Perpetua ”Pepe” Nkwocha som sprintade förbi ett ganska stillastående Djurgårdsförsvar. ”Pepe” hade, ensam med målvakten, inte några problem att få bollen i mål. 2–0 var ett faktum.

Men säg den glädje som varar. Två minuter senare, i matchens 14:e minut, fick Djurgården en hörna. Skytteligaledaren Madeleine Stegius var den som fick foten på bollen som förpassades över mållinjen.

Därmed växte Djurgården i självförtroende och tog över mer och mer av matchen. I 33:e minuten fick Djurgården en frispark och den slog Irma Helin direkt i mål. Bollen tog på stolpens insida och rann in över mållinjen. Kvitteringen var nu ett faktum.

SONY DSC

Erika Nilsson-Waara i Sunnanå springer kopiöst mycket och var hela tiden ett orosmoment för Djurgården. Här är hon i kamp med Djurgårdens Caroline Frångberg. Foto: Ola Theander.

Sunnanå hade flera goda chansen. ”Pepe” kom bland annat fri än en gång med målvakten men fälldes. Många ansåg att det borde ha varit straff och kanske var det som en kompensation för att en sådan som domaren, Hanna Grahn, blåste för en indirekt frispark i straffområdet en stund senare sedan en Djurgårdsspelare spelat hem till målvakten.

Under andra halvlek var det Sunnanå som var det dominerande laget. Men det var jämnt och båda lagen hade flera chanser att göra mål. Sunnanås duktiga målvakt, Sussie Nilsson, räddade tre frilägen och Djurgårdens målvakt Maja Ohlsson svarade också för flera goda ingripanden.

SONY DSC

Då och då stötte respektive lags bästa målskyttar hittills på varandra. Kampen om bollen var hård, inte bara mellan dessa två – Carina Holmberg och Madeleine Stegius utan under hela matchen. Foto: Ola Theander

Efter matchen var både Sunnanås tränare Martti Tikkanen och kollegan i Djurgården Carl-Åke Larsen nöjda med den delade poängen. Båda hade förvisso synpunkter på enskilda situationer under matchen.

– Jag är inte riktigt nöjd med att försvaret inte höll standarden från tidigare matcher. Vi gav deras duktiga anfallsspelare lite för mycket utrymme, sade Martti Tikkanen. Men jag är stolt över tjejerna och deras insats. Djurgården är ett bra lag.

Stolt över sina tjejer var också Carl-Åke Larsen.

– Framför allt över moralen som laget visade när det kom tillbaka efter chocköppningen från Sunnanå.

Båda var glada över den anfallsvilja som lagen visade och tyckte nog i slutändan att det oavgjorda resultatet var rättvist.

Ola Theander

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: