sskbloggen

Just another WordPress.com site

Stabil laginsats gav storseger

– I kväll njuter vi av segern och i morgon börjar vi ladda för nästa match hemma mot Djurgården.

Det säger en mycket nöjd tränare i Sunnanå, Martti Tikkanen, efter att Sunnanå vunnit mot Umeå Södra FF på bortaplan med 0–5 (0–0).

Vän av ordning kanske frågar sig vad Martti Tikkanen sade till spelarna i laget i halvlekvilan. Inget lag hade gjort något mål. Sunnanå kämpade på bra, men kom till för få avslut. Umeå Södra å sin sida orkade stå emot bra under de första 45 minuterna.

– Jag sa bara att vi skulle fortsätta löpa och det gjorde spelarna. Vi löpte sönder dem, konstaterar Martti, som är glad och nöjd över att spelarna är så väl tränade. Något som syntes tydligt i den andra halvleken.

I 50:e minuten gjorde Matilda Rosqvist det första målet för Sunnanå och bara fyra minuter därefter var det dags för Erika Nilsson-Waara att göra det andra. När Nina Jakobsson i 81:a minuten slog in 0–3 gick luften ur Umeå Södra totalt. Hjälp att öka på målskörden gavs i 85:e minuten när en spelare i Umeå Södra slog bollen i egen bur och två minuter senare fastställde Carina Holmberg slutresultatet – 0–5.

SONY DSC

Carina Holmberg avslutade målskyttet på tisdagskvällen mot Umeå Södra. Hon leder därmed den interna skytteligan med fem mål. Arkivbild: Ola Theander

– Alla gjorde väldigt bra ifrån sig, säger Martti. Det var en laginsats från början till slut och det var stabilt på alla håll.

Han vill inte lyfta fram någon, men är glad för att Lovisa Koss, som gjorde sin andra seriematch i Sunnanås mål, höll nollan – igen.

– Det är viktigt att vi har kul och det har vi i det här gänget, säger han och hoppas att den stämningen och lagandan håller i sig och kanske stärks ytterligare inför nästa match.

Då möter Sunnanå hemma på Norrvalla Djurgården. Det är jubileumsmatch för Sunnanå då klubben fyller 75 år i år och dagen till ära bjuds hela publiken på tårta i halvlek.

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: