sskbloggen

Just another WordPress.com site

Tre röster

I matchen på onsdagskvällen mot Hammarby visade spelarna i Sunnanå upp en glädjande offensiv. Spelarna var ordentligt tända och jobbade verkligen för varandra mot ett mål – att slå Hammarby och hålla kontakten med serietoppen.

Perpetua ”Pepe” Nkwocha började målskyttet genom att göra sitt första mål för säsongen. Hon följde upp det senare i matchen genom att också göra sitt andra mål i år.

– Jag hoppas att nu är tillbaka med målskyttet, säger hon och fortsätter med att berätta att hon trivs bra i den offensiva rollen som hon hade i matchen mot Hammarby.

– Vi hade pratat mycket inför matchen om att vi ska spela enklare och det gjorde vi. Det är en bra stämning i laget och nu blev det resultat. Vi visade hur bra vi kan vara om vi jobbar tillsammans.

SONY DSC

”Pepe” var mycket aktiv under matchen mot Hammarby. Hon sprang och letade lägen och gjorde som ett resultat av det två mål. Sina första mål den här säsongen. Fler ska det bli. Foto: Ola Theander

Erika Nilsson Waara fick pris som Sunnanås bästa spelare efter matchen mot Hammarby. Det var välförtjänt. Erika sprang och sprang och gav sig in i dueller hela tiden. På en hörna fick hon bollen i mål, men det underkändes.

– Att det dömdes bort fungerade som tändvätska, säger hon.

Många på läktaren förvånas över Erikas kondition. Hon springer lika mycket och lika snabbt i slutet på matchen som i början av matchen.

– Jag har alltid tyckt om att springa och har jag dessutom en boll framför mig så är det bara så roligt, säger hon.

Också Erika betonar betydelsen av det snack för fördes inför matchen.

– Vi har pratat jättemycket om det. Inte bara inför matchen mot Hammarby. Men nu skulle vi verkligen kriga och vinna och alla skulle hjälpas åt och så blev det också. Det gav resultat, så det kommer vi att försöka fortsätta med. Alla ser ju och vet nu att det fungerar.

SONY DSC

Erika går in tufft i varje duell. I matchen mot Hammarby bar hon tandskydd för att skydda sig från ytterligare skador. Foto: Ola Theander

Carina Holmberg, lagkaptenen, konstaterar att laget tog ett jättestort kliv framåt i sitt spel.

– Det var som ett helt nytt och annat lag jämfört med tidigare. Vi släppte på handbromsen och gick ut och bara körde. Alla visade att de ville ha bollen, alla tog löpningarna och alla var med i alla situationer.

– Vi har pratat om det så många gånger tidigare, men i onsdags släppte de eventuella hämningar som funnits tidigare. Och det blir ju så mycket lättare och roligare att spela då. Viljan som vi har i laget har vi alla haft och den har vi kvar. Nu fullföljer vi med offensivt anfall, aggressivare spel på mittfältet och ett fortsatt bra försvar.

SONY DSC

Carina är speldirigenten och lagkaptenen som glatt kan notera att spelet nu har lossnat ordentligt. Det spelet ska man ta med sig till Malmö i morgon. Foto: Ola Theander

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: