sskbloggen

Just another WordPress.com site

Förlust i jämn match

– Vi förlorade mot ett bra lag. Vi har ju tippat Kvarnsveden som seriesegrare.

Det konstaterade Sunnanås tränare Martti Tikkanen efter matchen på Norrvalla i dag, lördag. En jämn, tuff och spännande match som Kvarnsveden vann med 0–1 (0–1) och som tyvärr bara lockade 197 åskådare.

Totalt sett över hela matchen var det Sunnanå som hade det mesta av spelet, särskilt i första halvlek. Chanserna avlöste varandra, men Kvarnsvedens målvakt Michelle Dalton dominerade luftrummet i straffområdet och de chanser som Sunnanå hade resulterade inte i någonting.

SONY DSC

Michelle Dalton i Kvarnsvedens mål var dominerande i sitt straffområde. Foto: Ola Theander

Däremot kom det som en överraskning när Kvarnsveden i 24:e minuten gjorde mål. Det var en bjudning av Sussie Nilsson i Sunnanås mål. Hennes utspark gick snett och direkt till Elin Danielsson i Kvarnsveden som inte gjorde något misstag.

I andra halvlek sattes Sunnanås nykomponerade backlinje på hårda prov. Frida Karlsson fick gå in som mittback – en position som hon aldrig tidigare spelat på. Bra hjälp fick hon i det defensiva arbetet av Helen Ukaonu. Den senare orsakade i andra halvleken en straff som Sussie Nilsson elegant räddade.

SONY DSC

Straffen är lagd och Sussie Nilsson går åt rätt håll…

SONY DSC

… och tippar bollen till hörna. Foto: Ola Theander

– Vi skapade inte så mycket som vi borde ha kunnat göra, säger Martti Tikkanen. Spelet var bra och det är jag nöjd med. Särskilt som vi hade fått göra om i backlinjen med Elin Ellman och Elin Wikström borta. Frida Karlsson och Caroline Lohman gick in och gjorde ett bra jobb.

– Inställningen hos spelarna – att gå in på planen och göra sitt allra bästa i alla situationer – är bra. Men det är små marginaler och i dag hade vi dem inte på vår sida.

SONY DSC

Perpetua ”Pepe” Nkwocha var på alerten och rundar här en spelare i Kvarnsveden. I andra halvlek hade ”Pepe” ett skott i ribbgan. Foto: Ola Theander

I matchens slutskede fick Christine Tjärnlund komma in. Och hon fick efter att Pepe dragit upp anfallet på högersidan en god  chans. En chans som dessvärre resulterade i en stolpträff.

– Jag är nöjd med spelet och spelarnas insats – trots förlusten, säger Martti Tikkanen. Och då särskilt med backlinjen och att den höll måttet mot bra anfallsspelare i Kvarnsveden.

Ett kuriosa under matchen. Vinden var kraftig och i första halvlek föll det sig inte bättre än att kepsen blåste av Anders Edströms huvud. Bra karl reder sig själv i Norrland, vilket innebar att han helt sonika gick in på planen och hämtade sin bortblåsta huvudbonad.

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: