sskbloggen

Just another WordPress.com site

Laddat Sunnanå inför seriefinalen

I dag på förmiddagen sätter sig spelarna i Sunnanå SK på bussen för att via flyg till Arlanda och buss därifrån till Sunne i Värmland ta sig till söndagens bortamatch mot Mallbacken. Det blir en tidig seriefinal i elitettan.

2012 gick både Sunnanå och Mallbacken upp i damallsvenskan. Förra året åkte båda lagen ur serien. När lagen möttes blev det båda gångerna 1–1. I år har både Mallbacken och Sunnanå vunnit sina fyra första matcher, vilket de är ensamma om. Båda lagen har åtta måls plus i målkvoten, men Mallbacken leder serien därför att de har gjort ett mål mer än Sunnanå.

Det är med andra ord två mycket jämna lag som möts i Mallbacken.

– Jo, det blir en spännande helg, säger Sunnanås tränare Martti Tikkanen före avresan. Och det blir en tuff match.

I Sunnanå är alla spelare hela och friska. Träningen under veckan har varit bra och det har varit bra fart på träningarna.

– Det är bara Eyrun Gudmundsdottir som inte är med. Men hon är ju borta hela säsongen, säger Martti.

Både Sunnanå och Mallbacken har förlorat spelare inför årets säsong.

– Vi har nog tappat flera, men vi har fått bra ersättare och det är större konkurrens om platserna i laget än under förra säsongen, konstaterar han.

Mallbackens hemmaplan är ökänd. Planen tillhör definitivt inte de bästa i landet och elaka tungor säger att hemmaplanen är Mallbackens största tillgång.

– Planen är dålig och det är svårt att spela där. Särskilt, tror jag, så här tidigt på säsongen, säger Martti.

SONY DSC

Frida Sjöberg har haft en plats i startelvan i alla matcher hittills och det är troligt att hon har det i morgon också. Arkivfoto: Ola Theander

I Mallbacken är det naturgräs som gäller. Men Sunnanå har inte tränat någonting på naturgräs inför den första seriefinalen.

– Nej, vi slutade med det för någon säsong sedan, säger Martti. Tjejerna kommer att få trötta ben eftersom det är mjukare att springa på naturgräs än på konstgräset. Men att träna på naturgräs inför en match har fler negativa effekter än positiva. Det är bättre med en ordentlig återhämtning efter matchen, säger han.

– Det är bara för oss att gilla läget och vi kommer självklart att göra vårt allra bästa för att försöka ta hem tre poäng på söndag, säger Martti.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: