sskbloggen

Just another WordPress.com site

Säker seger i första hammamatchen

Sunnanå vann säkert i första hemmamatchen mot Halmia med 3–1 (1–1). Men det var först under matchens tio sista minuter som Sunnanå kunde avgöra.

– Det började väldigt bra och vi borde ha avgjort matchen under den första halvtimmen, säger Sunnanås tränare Martti Tikkanen efter matchen.

Det var mycket – ja, bara – Sunnanå under de första 20–25 minuterna av matchen. Halmia tilläts knappast komma över mittlinjen. Flera chanser radades upp och bland annat hade Helen Ukaonu en nick i ribban efter en hörna.

SONY DSC

Helens nick gick i ribban efter en hörna i första halvlek. Bollen studsade ut men ingen kunde förvalta den chansen vidare. Foto: Ola Theander

Det var i 20:e minuten som Frida Sjöberg kunde göra 1–0. Detta efter att Carina Holmberg tagit hand om bollen på mittfältet och passat ut på vänsterkanten där Matilda Rosqvist drev fram bollen och gjorde ett inlägg som Frida förvaltade på bästa sätt.

Men efter målet släppte sunnanå på trycket och lät Halmia komma in i matchen. Laget var alls inte ofarligt. Det har vassa forwards och är duktiga på fasta situationer. Det var också på en sådan, en frispark, i 35:e minuten som Halmias Tilda Bengtsson kunde kvittera till 1–1.

SONY DSC

Perpetua Nkwocha var ofta framme och oroade i första halvlek. Här kan dock Halmias målvakt ta hand om bollen. Foto: Ola Theander

Det resultatet stod sig till halvtidsvilan och långt in på andra halvlek. Med drygt 20 minuter kvar av matchen byttes Erika Nilsson Waara och Frida Karlsson in vilket gav Sunnanå mer energi och laget återtog på allvar greppet om matchen.

I 83:e minuten var det hörna igen – Sunnanå hade en lång rad hörnor under andra halvlek – och efter kalabalik i straffområdet på och vid mållinjen kunde Erika Nilsson Waara få bollen i mål.

SONY DSC

Glädjen blev stor i Sunnanå efter ledningsmålet 2–1 efter hörna i 83:e minuten. Halmias Alicia Svensson var dock inte lika glad. Målet blev matchavgörande. Foto: Ola Theander

Sunnanås offensiv fortsatte och i den sista övertidsminuten, den 95:e, fälldes Erika Nilsson Waara innanför straffområdet (en straff som Halmias tränare Håkan Magnusson i efterhand ifrågasatte). Erika slog straffen själv och fastställde slutresultatet 3–1.

SONY DSC

Oavsett om Halmias Antonia Andersson spelade på bollen eller inte, föll Erika Nilsson Waara och domaren dömde straff. En straff som Erika slog och hon gjorde inte något misstag. Foto: Ola Theander

– Jag är nöjd med tre poäng, säger Martti Tikkanen. Men vi borde har varit effektivare i början av matchen. Vi kunde ha avgjort på ett tidigt stadium.

Den spelare som Martti i första hand vill lyfta fram är Carina Holmberg.

– Låt oss säga att jag hade förväntat mig mer av flera andra, säger han.

Hemmapremiär sågs av 301 personer.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: