sskbloggen

Just another WordPress.com site

Stark bortaseger

Sunnanå fick en riktig smakstart i Elitettan. Sunnanå reste till Uppsala och slog ett av de lag som nämnts som ett topplag, Sirius med 0–3 (0–1).

– Det känns jätteskönt. Vi gjorde det bra och det är jätteroligt, säger en mycket nöjd tränare, Martti Tikkanen precis innan hemfärden mot Skellefteå börjar.

Det är alltid nerver i den första seriematchen för säsongen. Inget av lagen vet riktigt var man står eller hur andra lag byggt upp inför sommaren.

– Det var ett bra lag som vi mötte och Sirius hade ett starkt tryck på oss under de första tio minuterna, säger Martti. Men sedan kom vi mer och mer in i matchen.

– På det stora hela var det en jämn match där vi visade att vi var litet mer effektiva än Sirius.

Det första målet kom i den 21:a minuten. Carina Holmberg slog en frispark som nyförvärvet från Burträsk, Elin Wikström, förpassade i mål.

SONY DSC

Elin Wikström gjorde sitt och Sunnanås första mål när tävlingssäsongen drog igång. Foto: Ola Theander

Sedan dröjde det till ett par minuter in på andra halvlek, i 47:e minuten, innan nästa mål gjordes. Det var Sandra Betschart som drev upp bollen på kanten och slog ett hårt inlägg in i boxen. Bollen tog på en Siriusförsvarare och gick i mål.

– Men hade det inte blivit på det sättet, så hade vi gjort mål, säger Martti. Vi hade flera spelare där som skulle ha kunnat göra mål på den passningen.

Matchens snyggaste mål kom i 65:e minuten. Det var Carina Holmberg som slog en frispark från långt håll och bollen gick upp krysset utan att Sirius målvakt hade en chans att ta skottet.

SONY DSC

Carina Holmberg är tvåfotad och känd för sina precisa skott och passningar. I 65:e minuten drog hon en frispark direkt i mål mot Sirius. Målet betydde 0–3. Arkivfoto: Ola Theander

– Det var ett riktigt fint mål, säger Martti.

– Hela laget, alla spelare, ska ha beröm efter den här matchen och jag kan inte lyfta fram någon enskild, säger Martti. Det var en genuin laginsats där alla jobbade tillsammans som bidrog till segern. Vi är mycket nöjda och vi gjorde det bra.

Nästa match för Sunnanå spelas hemma på Norrvalla annandag påsk. Motståndet då står Halmia för.

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: