sskbloggen

Just another WordPress.com site

Optimism inför premiären

Med 16 spelare åker Sunnanå söderöver på söndag för att spela premiärmatchen i Elitettan mot Sirius. Ja, kanske blir det 15. Det beror på om Erika Nilsson Waara känner sig helt kry eller inte. I dag hade hon lite ont i halsen,vilket skapade frågetecknet.

– Sirius är ett bra lag, men vi ska ge dem en fight, säger tränare Martti Tikkanen. Han är optimistisk inför säsongen som väntar. Det har blivit en del omkastningar på grund av den skada som Eyrun Gudmundsdottir ådrog sig och en del spelares skador under försäsongen har gjort att alla inte är i 100-procentig form.

– Vi är inte riktigt samspelade ännu, men vi kommer att bli bättre och bättre ju längre in på säsongen som vi kommer, säger Martti. Stina  Hedlund och Matilda Rosqvist är båda tillbaka, men ännu inte ännu i toppform. Frida Karlsson har haft bekymmer med en häl, men är också på gång tillbaka.

Carina Holmberg och Helen Ukaonu är i bra form. Vi hade ju tänkt använda Helen som ytterback, men nu får hon rollen som innerback där Eyrun skulle ha spelat. Perpetua ”Pepe” Nkwocha är väl inte i sin allra bästa form, men hon kommer starkt.

SONY DSC

Att tränare Martti Tikkanen ser bister ut på den här bilden beror mer på vädret som rådde under torsdagsträningen än på något annat. Inför premiären är Martti optimistisk och övertygad om att Sunnanå kommer att spela bättre och bättre ju längre in på säsongen man kommer. Foto: Ola Theander

Martti Tikkanen är väldigt nöjd med kvaliteten på spelarna i årets trupp, som dock är i minsta laget. De nya och unga spelarna har fått känna på den tuffare miljön, men är glada och positiva och beredda att varje minut kämpa om platserna i startelvan.

– Vi har betonat väldigt starkt att alla måste och ska ta ansvar, säger Martti. Och vi arbetar hela tiden med att ta fram de styrkor som varje spelare har. Att utnyttja det som de är bra på i alla situationer.

På söndag bär det alltså av. Matcherna i Stockholmsområdet innebär att laget åker på morgonen och kommer hem på kvällen.

– Det blir tillräckligt många övernattningar i alla fall när vi ska iväg ännu längre söderut och till Värmland och Dalarna, säger Martti.

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: