sskbloggen

Just another WordPress.com site

Tre röster inför seriestarten

På söndag är det dags för första matchen för Sunnanå i Elitettan. Laget åker söderut till Uppsala för att möta Sirius. Inför seriestarten har vi pejlat stämningen i laget genom att prata med tre av spelarna.

Perpetua Nkwocha

Perpetua, eller Pepe som hon mestadels kallas, är inne på sin åttonde säsong i Sunnanå. Efter varje säsong åker hon hem till Nigeria och i vintras hade hon en tuff tid, då en anhörig dog. Men sedan i mitten av februari är hon tillbaka  i stan.

– Jag är helt övertygad om att det kommer att gå bra för oss det här året, säger hon. Vi spelar i en division lägre än förra året, som var tufft för oss. Stämningen i laget är väldigt bra och det har kommit in många unga tjejer i laget som är bra nu och som kommer att växa ytterligare under säsongen. Att få in unga spelare är bra för laget och bra för dem.

Pepes målsättning och förhoppning är att Sunnanå ska tillhöra de fem bästa lagen när serien väl är slutspelad i höst.

– Men jag är lite orolig över att truppen är tunn. När Eyrun skadade sig och blir borta hela säsongen förlorade vi en bra försvarsspelare. Och transferfönstret är stängt nu.

–Att det har varit så många korsbandsskador genom åren är svårt att förstå. Förra året försvann ju Nina Jakobsson och Hanna Glaas innan säsongen börjat och nu i år Eyrun Gudmundsdottir. Det är trist.

SONY DSC

Perpetua ”Pepe” Nkwocha i kamp mot en spelare från Piteå under förra säsongen. Foto: Ola Theander

 

Matilda Rosqvist

Matilda gör i år sin andra säsong med Sunnanå. Hon ser väldigt mycket fram emot seriestarten.

– Det känns bra i år. Truppen är sammansvetsad och det är en bra blandning i laget med äldre rutinerade spelare och unga duktiga spelare som har en väldig vilja. De unga spelarna tillför mycket i truppen.

Matilda blev skadad under försäsongen. Hon fick en allvarlig stukning.

– Men nu är jag igång som vanligt sedan några veckor tillbaka.

– I år är målsättningen att vi ska vara ett topplag i Elitettan och vi går naturligtvis in i varje match för att vinna den.

Utanför fotbollen känns det också bra för Matilda. Hon söker deltidsjobb som sjukgymnast – också systrarna Erika och Linnea Nilsson Waara är utbildade sjukgymnaster. Men om hon inte hittar något som passar träningarna och fotbollen kommer hon också att söka kurser.

SONY DSC

Matilda i kamp om bollen med Malmös Ramona Bachmann under förra säsongen. Foto: Ola Theander

Susanne Nilsson

Också Susanne ”Sussie” Nilsson gör sin andra säsong i Sunnanå som sista utpost i laget.

– Det känns verkligen bra i år. Bättre än förra året. Det är en bra, familjär, stämning i laget och vi har sjukt kul. Det betyder mycket och kommer att betyda mycket.

– Förra året hade vi en tendens att ge upp om vi fick ett mål emot oss. Men så är det inte i år. Under träningsmatcherna har vi vänt underlägen och det visar att vi inte ger upp så lätt som vi gjorde förra året.

Klubbens – och de andra spelarnas – målsättning att vara ett topplag i år håller Susanne förstås med om.

– Men jag tror att det blir en mycket jämn serie. Oavsett vilka vi möter kommer det att bli jämna matcher. Många klubbar har förstärkt med spelare från allsvenskan och det blir tufft motstånd varje gång. Det måste vi vara och det är vi beredda på.

SONY DSC

Susanne ”Sussie” Nilsson vid sponsorträffen förra året. Foto: Ola Theander

 

 

 

Annonser

1 kommentar

  1. Bra jobbat, Ola.
    Lycka till, tjejer!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: