sskbloggen

Just another WordPress.com site

”Roligast är att hjälpa små företag utvecklas”

Runt om i världen har de ungefär 30 anställda på Ernst & Young (EY) inte mindre än 152 000 arbetskamrater.

 – Som alla stora revisionsföretag är vi globala. Men vi arbetar lokalt och regionalt och i vår region – Norrland, som sträcker sig från Sundsvall i söder till Luleå i norr – är vi cirka 170 anställda, säger Fredrik Lundgren, partner på EY och chef på kontoret i Skellefteå.

Kontoren finns längs kusten och i Östersund, men EY finns även representerat i Burträsk och Norsjö. Från kontoren arbetar man inåt landet upp mot Malå, Arvidsjaur och Arjeplog.

Ernst & Young erbjuder många olika tjänster. Främst erbjuder företaget den lagstadgade revisionen av aktiebolag och i den delen har EY uppskattningsvis 25 procent av den lokala och regionala marknaden.

– Men vi erbjuder förstås också redovisningstjänst och ger rådgivning åt företag, säger Fredrik Lundgren. Hur stor marknadsandel vi har där är svårt att uttala sig om.

Revisionen av aktiebolagen utmynnar i en revisionsberättelse. I den uttalar revisorn sig om huruvida årsredovisningen har upprättats enligt god redovisningssed samt att rekommendation lämnas till stämman om styrelse och vd ska beviljas ansvarsfrihet eller inte.

– Vi har ett kul jobb, säger Fredrik Lundgren. Särskilt roligt är det när vi med vår expertis kan hjälpa litet mindre lokala företag framåt i utvecklingen.

– En viktig del i arbetet är att följa utvecklingen av inom både redovisning och beskattning. Detta för att vi ska kunna vägleda våra kunder och ge så bra råd som möjligt.

SONY DSC

 

Fredrik Lundgren. Foto: Ola Theander

– Det som är charmen och tjusningen med jobbet här på EY är att vi ska ha förståelse för kunden och dennes behov samtidigt som vi följer de ramar som lagstiftningen utgör.

När det gäller sponsring, så får EY och Fredrik Lundgren ofta förfrågningar från många olika håll. Mitt under vårt samtal får han telefon från en organisation som vill ha pengar. Det blir ett negativt besked.

– Man kan inte säga ja till allting, säger han.

Men till Sunnanå – och en del andra föreningar i Skellefteå kommun – har EY sagt ja.

– Vi är beroende av en bra miljö i Skellefteå och vill vara med att skapa möjligheter för att folk ska vilja leva och verka i stan, berättar han. Idrotten är en sådan möjlighet.

Eftersom han själv har ett förflutet som fotbollsspelare i olika klubbar ligger idrotten honom nära.

– Det känns bra att sponsra Sunnanå eftersom jag vet att pengarna helt och hållet går till verksamheten.

EY ger förstås friskvårdsbidrag till personalen.

– Det är upp till var och en hur det utnyttjas och om det utnyttjas. Ibland är vi med och tävlar. För något år sedan hade vi ett fotbollslag i korpen och i år satte vi ihop ett lag och var med på Norsjö Beach. Det var kul, säger Fredrik Lundgren innan han måste bryta för att åka till Stockholm där han ska delta i utbildningen av nyanställda.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: