sskbloggen

Just another WordPress.com site

”Vi räckte inte till”

Det var aldrig någon diskussion om vilket lag som skulle vinna i kväll när Sunnanå mötte Tyresö på Norrvalla. Efter nio minuter gjorde Tyresö första målet. Två mål till blev under första halvtimmen, men i andra halvlek ökades målskörden på med ytterligare fem mål. Slutresultat 0–8 (0–3).

711 besökare hade sökt sig till Norrvalla. De fick se de internationella stjärnspelarna i Tyresö och ett par svenska landslagsspelare. Och de fick se många mål.

– Jag hade nog räknat med att vi skulle åka på en förlust, men jag hade förväntat mig att vi skulle stå emot bättre, säger Martti Tikkanen, Sunnanås tränare, i en kommentar efter matchen. Det är möjligt att spelarna blev lite chockade av Tyresös aggressiva attityd i början av matchen. Men enkelt uttryckt – vi räcker inte till mot Tyresö.

Tyresö spelar en fin fotboll med snabba spelvändningar, ett eller högst två tillslag och precisa passningar.

Martti lyfter fram Olivia Holm som han tyckte gjorde en bra prestation. Den allra färskaste spelaren i laget, den nigerianska landslagsbacken Onome Ebi, fick komma in när Matilda Rosqvist skadade sig och Ebi visade att hon är en klasspelare. Sandra Betschart gjorde sin bästa match i Sunnanådräkten, enligt Martti.

På söndag väntar en ny hemmamatch mot ytterligare ett topplag – Linköping. I våras spelade Sunnanå oavgjort borta mot Linköping, vilket bör ge spelarna i Sunnanå gott om råg i ryggen. Elin Johansson drog på sig en ny varning i kväll mot Tyresö och fick därmed sin tredje varning och kan inte vara med mot Linköping.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: