sskbloggen

Just another WordPress.com site

Martti positiv efter knapp förlust

– Den här matchen var ett stort steg framåt. Det säger en nöjd och glad tränare i Sunnanå, Martti Tikkanen, efter att ha förlorat mot Piteå i Svenska cupens tredje omgång. Det blev en knapp förlust – 1–0 (0–0).

– Vi gjorde en bra prestation, fortsätter Martti. Vi hade ett bra försvarsspel och vi kunde vända på spelet och skapade många chanser.

Martti Tikkanen är imponerad av det sätt på vilket Lovisa Koss i målet samt unga Stina Hedlund och Olivia Holm samt Jonna Wistrand agerade.

– Lovisa var fantastisk i målet. Stina, Olivia och Jonna visade attityd och inställning. De hade mod och visade det. De tog fighten och visade glädje och glöd. Den attityd som de visade smittade av sig på de andra spelarna och det är precis den attityden som jag har efterlyst så länge – att bara gå ut och köra…

Martti Tikkanen ville ju i den här matchen testa de unga nya spelarna för att se hur länge de orkade i det högre tempot.

– Jag gjorde bara ett byte i matchen. Jonna fick gå ut efter en lättare skada i låret. Men både Stina och Olivia höll matchen ut även om de mattades på slutet.

Piteå gjorde sitt segermål i 65:e minuten efter en hörna. Sunnanå hade som sagt flera chanser och borde, enligt Martti Tikkanen, ha fått en straff när Elin Johansson fälldes i straffområdet.

– Det är så roligt att de unga spelarna med sådant eftertryck visade att de vill vara med i startelvan och att de klarar att spela på den här nivån. Mot Tyresö på tisdag i nästa vecka hemma på Norrvalla blir väl tempot ännu högre, men jag är inte rädd för att släppa in dem.

– Jag får väl se hur träningarna går och vilken startelva vi ska ha på tisdag. Det ett angenämt bekymmer, för nu verkar det som om det har blivit lite konkurrens om platserna i laget. Den konkurrensen behövs.

Det är inte någon tvekan om att Martti Tikkanen nu ser mycket ljusare på situationen och på Sunnanås chanser under resten av säsongen.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: