sskbloggen

Just another WordPress.com site

Storpublik såg Sunnanå förlora

Det lyckades inte för Sunnanå att vinna borta mot Piteå på måndagskvällen. 2–0 (0–0) skrevs förlusten till. 1455 personer hade kommit för att se bottenmötet och derbyt.

Sunnanå spelade första halvlek med mer vilja och glöd än i tidigare matcher. Spelarna gick in i närkamperna och tog för sig, vilket nog störde Piteå. Men sett till chanserna som lagen skapade var det Piteå som hela tiden lättare än Sunnanå kom till avslut. Sunnanå var uppe i anfall men det kändes inte som om det blev riktigt farligt någon gång.

I andra halvlek ökade trycket från Piteå och när Sofie Persson gjorde 1–0 i  51:a minuten var det logiskt med tanke på det spelövertag som Piteå hade. Bara fem minuter senare gjorde Josefin Johansson 2–0 på hörna och det var det som om luften gick ur Sunnanå, som nästan helt fick koncentrera sig på försvarsspel. Under de sista fem-tio minuterna skapade dock Sunnanå flera chanser och hade ett par hörnor, som dock inte resulterade i någonting.

I andra halvlek fick Jonna Wistrand göra sin debut i allsvenskan. In under de sista minuterna kom också Stina Hedlund, som efter bara en minut på planen fick till ett bra skott mot Lydia Williams i Piteås mål.

– Jag är stolt över tjejerna. De visade bra attityd och spelade med stort hjärta. Det är den attityden jag har efterlyst, säger Martti Tikkanen.

– Vi visar att vi inte ger upp och vi spelar så bra som vi kan. Och än är det inte kört för oss. Den här inställningen leder rätt.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: