sskbloggen

Just another WordPress.com site

Förlust i bottenmötet

När slutsignalen blåstes i det kombinerade bottenmötet och Norrlandsderbyt mellan Sunnanå och Piteå i damallsvenskan i kväll var Sunnanås tränare Martti Tikkanen den förste som lämnade planen. Sunnanå hade än en gång förlorat. Denna gång med 2–5 (2–2).

– Jag är väldigt, väldigt besviken. Jag hade verkligen förväntat mig att vi skulle kriga bättre, sade han på den efterföljande presskonferensen.

Inför matchen låg både Sunnanå och Piteå på nedflyttningsplats. Sunnanå hade tre poäng och Piteå fem. En vinst för Sunnanå skulle ha inneburit så mycket positivt inför höstsäsongen. Nu blev det i stället så att Piteå fick trepoängaren och därmed gick förbi Mallbacken som intar näst sista platsen i tabellen över sommaren.

Det visade sig tämligen omgående att Piteå var det bättre laget för dagen. Den stora publiken, varav säkert ett par hundra från Piteå, fick se Piteå rinna igenom Sunnanås försvar gång på gång. Någon räknade till att Piteå hade inte mindre än nio goda chanser i första halvlek. Två mål fick de i utdelning.

Så plötsligt i slutet av halvleken började Sunnanå bita ifrån. Elin Johansson reducerade i 42:a minuten efter en framspelning från Perpetua ”Pepe” Nkwocha och tre minuter senare kvitterade Carys Hawkins genom att nicka in bollen direkt från hörnspark.

SONY DSC

Carys Hawkins, Sunnanåspelaren längst till vänster, nickar här in kvitteringen till 2–2. Foto: Ola Theander.

I andra halvlek fortsatte Piteås övertag med starkt spel på mittfältet och snabba omställningar. Ytterligare tre mål fick utmärkta Susanne Nilsson släppa in. Susanne räddade under första halvlek Sunnanå från en storförlust.

– Jag har inga förklaringar till varför det blev så här. Inte nu i alla fall, säger Martti Tikkanen. Vi tycks vara mer rädda för att förlora än vi är ivriga på att vinna. Passningsspelet var dåligt och vi tappade bollar hela tiden, vilket de snabba spelarna i Piteå utnyttjade. Och försvarsspelet var under all kritik.

Sunnanås trupp är tunn efter flera skador. Bättre blev det inte i söndags när Erika Nilsson Waara bröt vadbenet.

– Förutom Åsa Berglund som andremålvakt har vi tre spelare på bänken. Det håller inte i allsvenskan, säger Martti.

Fakta:

0–1 Faith Ikidi (17)

0–2 Francisca Ordega (24)

1–2 Elin Johansson (42)

2–2 Carys Hawkins (45)

2–3 Viktoria Forsmark (51)

2–4 Franscisca Ordega (61)

2–5 Viktoria Forsmark (73)

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: