sskbloggen

Just another WordPress.com site

Fall framåt trots ny förlust

Det var en besvikelse att det bara kom 321 personer till Norrvalla i dag för att se Sunnanå möta förra årets svenska mästare, LdB FC Malmö. De som kom till matchen fick se en bra match som Sunnanå visserligen förlorade med 0–3 (0–2), men där ändå spelet var bättre än tidigare.

– Det är litet frustrerande att vi inte kunde hålla matchplanen som sa att vi inte skulle släppa in något mål under de första 20 minutrarna, säger Martti Tikkanen.

Nu kom 0–1 efter 17 minuter sedan Manon Melis skjutit ett skott utanför straffområdet. Det skottet överraskade Sussie Nilsson i Sunnanås mål totalt; hon stod kvar i mitten av målet medan bollen seglade in vid hennes vänstra stolpe. Bara två minuter senare var det dags igen för Sussie att hämta ut bollen ur målet sedan Ramona Bachmann fått till det med ett skott, som Sussie var chanslös på.

Både dessförinnan och därefter höll Sunnanå spelet väl uppe. Försvaret spelade tight och hårt och även om Malmös spelare var snabba och duktiga att hitta rätt med passningarna, så var det alltid någon spelare i Sunnanå som var dem i hälarna och störde dem.

SONY DSC

 

Här på bilden är det Matilda Rosqvist som jagar Malmös Katrine Veje, som ofta kom fram på vänsterkanten. Foto: Ola Theander

SONY DSC

 

Och här har Katrine Veje fått Sunnanås Sandra Betschart efter sig. Foto: Ola Theander.

I andra halvlek var det Anja Mittag som i 58:e minuten gjorde 0–3 på frispark. Därmed var det slut på målproduktionen i matchen.

– Visst var det ett snäpp framåt i vårt försvarsspel, kommenterar Martti Tikkanen. Men vi skapade inte så mycket framåt som vi gjort i de tidigare matcherna.

Dock fanns det ett par goda chanser. Carina Holmberg hade en frispark som tog i ribban och Elin Johansson nickade ett inlägg från Julia Spetsmark som borde rönt ett annat öde. Nu fick Malmös målvakt Thora Helgadottir smått mirakulöst en hand på bollen och tippade den till hörna som dock inte resulterade i någonting.

SONY DSC

 

En av de namnkunniga och duktiga spelarna i Malmö var Ramona Bachmann. Här möter hon sin kompis i det schweiziska landslaget Sandra Betschart. Foto: Ola Theander

– Sunnanå är ett lag med kvaliteter. Kapaciteten finns där och laget visar i varje match att det är kapabelt att skapa målchanser. Jag tror att Sunnanå kommer att plocka en hel del poäng under resten av säsongen, säger Jonas Eidevall, Malmös tränare.

SONY DSC

Här har Sunnanås Perpetua Nkwocha gått omkull efter en duell med Ramona Bachmann. Foto: Ola Theander

”Pepe” var frustrerad efter matchen-

– Vi bara jagar boll och får aldrig chansen att bygga vårt eget spel, sade hon med bevikelse i rösten.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: