sskbloggen

Just another WordPress.com site

Starkt kämpande gav poäng

Det gick inte många minuter av dagens match på Norrvalla mellan Sunnanå och KIF Örebro förrän det stod klart att spelarna i Sunnanå bestämt sig för att kämpa. Och kämpa hårt. Det betalade sig med ett oavgjort resultat, 0–0, och en poäng.

– Jag är nöjd och stolt över att tjejerna tog fight över hela planen och att de stred i närkamperna, säger Martti Tikkanen.

Han är nöjd med allas insatser, men lyfter gärna Annika Kukkonen, som aldrig tidigare spelat mittback. Men i Helen Ukaonus frånvaro fanns det inte någon annan lösning än att Kukkonen gick ner på den för henne nya platsen.

– Hon gjorde det utan att klaga och med konstaterandet att hon skulle göra sitt bästa, vilket var alldeles utomordentligt bra, säger tränare Tikkanen. Som även lyfter Perpetua ”Pepe” Nkwocha och Elin Johansson lite över alla andra.

SONY DSC

”Pepe” Nkwocha driver förbi en Örebrospelare. Foto: Ola Theander

Matchen utvecklade sig till en mycket jämn kamp där kampen framför allt stod på mittfältet. Lagen hade ungefär lika många chanser framåt, men inget av lagen förmådde göra något mål. Den enda riktigt vassa chansen har KIF Örebro i första halvlek när en nick träffade stolpen.

– Stolpe är stolpe och inget mål. Alltså inget att räkna, säger KIF Örebros tränare Rickard Nilsson. Han var glad över att i alla fall åka hem med en poäng.

Elin Johansson blev utsedd till matchens lirare i hemmalaget.

SONY DSC

Elin Johansson startade många anfall och krigade duktigt i försvarsspelet. Foto: Ola Theander

343 personer hade sökt sig till Norrvalla för att titta på matchen. Förhoppningsvis kommer det många, många fler om två veckor när topplaget Ldb Malmö kommer på besök. Fortsätter Sunnanå spela som laget gjorde i dag blir det allra minst en vinst och ett par poäng till under de matcher som återstår under vårsäsongen.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: