sskbloggen

Just another WordPress.com site

”Vi tror inte på oss själva”

Alla intresserade såg förmodligen Västerbottensderbyt i damallsvenskan mellan Umeå IK och Sunnanå SK i kväll. Matchen sändes i TV4 Sport och i det kalla regnet vann Umeå tämligen bekvämt med 4–0 (2–0). Lina Hurtig gjorde hat trick.

Drygt 500 personer hade sökt sig till T3 Arena. De fick se hemmalaget ta initiativet och behålla det hela tiden. 1–0 gjorde Lina Hurtig i 20:e minuten. Det målet stämde inte ner Sunnanå, som ryckte upp sig och spelade litet mer offensivt. Anfallen var dock korta och det var aldrig någonsin, vare sig i första eller andra halvlek, farligt framför Umeåmålet. Sunnanås hörnor resulterade dessvärre inte i något. I 43:e minuten gjorde Lina Hurtig sitt andra mål.

Andra halvleken var fem minuter gammal när Lina Hurtig påpassligt satte foten på bollen efter att fått en passning från vänsterkanten. I 75:e minuten spelade sig Lina Hurtig fri men passade generöst till Hanna Sandström som fick göra sitt första mål.

Det var en hårt prövad och mycket ledsen tränare i Sunnanå, Martti Tikkanen, som motvilligt kommenterade matchen och lagets insats.

– Jag är så väldigt besviken. Det händer ingenting – ingenting framåt och ingenting bakåt. Jag har så mycket att fundera på nu.

– När spelarna inte tycks tro på sig själva före matchen och inte visar någon vilja under matchen – ja, då blir det svårt, säger Martti.

På söndag väntar en bortamatch mot Tyresö som räknas som seriens bästa lag.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: