sskbloggen

Just another WordPress.com site

Bättre försvar och ny poäng

Många hade nog hoppats på tre poäng och en första seger i damallsvenskan när Sunnanå i kväll mötte nykomlingskollegan Mallbacken på Norrvalla. Men det blev 1–1 (1–1) och delad poäng.

– Lite bittert känns det allt. Vi hade ju bud på fler mål i andra halvlek, säger tränare Martti Tikkanen.

Det började väldigt bra för Sunnanå. Offensivt och optimistiskt spel resulterade i en hörna redan i sjunde minuten och i den smärre kalabaliken som uppstod framför Mallbackens mål fick Helen Ukaonu foten på bollen. 1–0 och glädjen var stor.

SONY DSC

Målet är konstaterat och spelarna sträcker armarna mot skyn. Foto: Ola Theander.

Det positiva spelet fortsatte, men försvann till stora delar efter det att Sunnanå förlorat bollen mitt på plan och Mallbacken i anfallet som följde kvitterade till 1–1 genom Sofie Ahlberg. Efter kvitteringsmålet föll Sunnanås spel delvis ihop och Mallbacken hade flera chanser att ta ledningen. De knappa marginalerna var på Sunnanås sida.

I andra halvlek var rollerna ombytta. Sunnanå kom ut som ett nytt lag jämfört med hur spelet fungerat under andra halvan av första halvlek. Anfall följdes av anfall och flera gånger var det ytterligt nära att Sunnanå kunde ha tagit ledningen. Perpetua Nkwocha hade en god chans, men det hade även snabba Julia Spetsmark. Den senare fälldes innanför straffområdet utan att domaren Sandra Fogelberg reagerade. Straff eller inte? Diskussionen fördes framför allt på läktarplats.

SONY DSC

Vid en av de nio hörnorna som Sunnanå hade i andra halvlek var det flera gånger nära att Sunnanå tog ledningen. I den här situationen räddar Helena Nilsson på mållinjen. Foto: Ola Theander

– Vi har tagit ett stort steg framåt när det gäller försvarsspelet, kommenterade Martti Tikkanen efter matchen. Jag är stolt över att tjejerna fightar bättre och tar närkamperna bättre.

Martti är övertygad om att det kommer att gå bättre och bättre ju längre in på säsongen som laget kommer.

– Vi behöver tid att spela ihop laget i lugn och ro. Det har varit många skador och sjukdomar så här i början av säsongen.

Eftersom Mallbacken också är nykomlingar i damallsvenskan kan det vara intressant att lyssna på det lagets tränare, Stefan Johansson. Han är helt överens med Martti om att både Mallbacken och Sunnanå kommer att bli allt bättre.

– Det tar helt enkelt lite tid att komma in i tempot, men vi har båda kapacitet att vinna mot alla lag, säger Stefan Johansson.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: