sskbloggen

Just another WordPress.com site

Samma förlustsiffror – igen

– Vi förlorade med alltför stora siffror i förhållande till spelet som vi hade.

Det säger Sunnanås tränare Martti Tikkanen efter matchen på Norrvalla mot Kopparbergs/Göteborg som vann med 1–5 (0–2). Det är för övrigt samma förlustsiffror som Sunnanå fick i premiären mot Vittsjö för två veckor sedan.

Det kändes som om Sunnanå hade alltför stor respekt för det förväntade topplaget Kopparbergs/Göteborg. Laget har ju tagit hem svenska cupen två år i rad och spelade så sent som för någon vecka sedan i Champions league. Inledningen av säsongen har dock inte varit vad laget väntat sig – två oavgjorda matcher mot Linköping och Jitex.

I dag började Kopparbergs/Göteborg bäst. Laget hade mycket boll och de anfall som Sunnanå åstadkom var alltför korta. Ändå skapades en del chanser, som visade att Sunnanå har kvaliteter som helt säkert kommer att blomma ut när spelarna något bättre lärt känna varandra och blivit införstådda med att de alla måste ta ansvar i alla 90 minuterna.

Spelövertaget som Kopparbergs/Göteborg hade resulterade i två mål i första halvlek. Båda målen gjordes av Jodie Taylor. Det andra målet kom till genom att hon snappade upp en bakåtpassning.

SONY DSC

Jodie Taylor till vänster ställde till det för Sunnanå genom att göra tre mål. Här stoppas dock hennes lagkamrat Anita Asante av Sunnanås Helen Okaonu. Clarys Hawkins och Elin Johansson avvaktar. Foto: Ola Theander

I andra halvlek var det ett annat och betydligt med positivt och offensivt Sunnanå som kom ut på planen. Också det spelet – eller kanske framför allt det – visar att Sunnanå är ett bättre lag än målkvoten efter tre spelade omgångar.

Julia Spetsmark är en giftig spelare. I 60:e minuten hade hon en nick mot Kopparbergs/Göteborgs mål, som mycket skickligt räddades av landslagsmålvakten Kristin Hammarström. Den räddningen visade varför Pia Sundhage visar henne förtroende som förstemålvakt. Men bara två minuter senare drog Perpetua ”Pepe” Nkwocha upp bollen på vänsterkanten och sprang ifrån allt motstånd och fick in bollen till Julia som reducerade till 1–2.

SONY DSC

Perpetua ”Pepe” Nkwocha sprang ifrån de flesta av sina motståndare. Här är det Marlene Sjöberg som rundas. Foto: Ola Theander.

Därefter var det nära flera gånger att Sunnanå skulle ha kunnat kvittera. Men hur det nu än begav sig så fick Jodie Taylor i moståndarlaget ännu en chans i 79:e minuten, som hon förvaltade genom att lobba över Åsa Berglund i Sunnanås mål. Jodie Taylor hade därmed gjort sitt hat tric och var mycket glad för det.

Då verkade det som om luften gick ur Sunnanå. I 89:e minuten kom Olivia Schough loss på vänsterkanten och spelade bollen förbi Åsa Berglund och i sista övertidsminuten, den 92:a, var det dags för Jodie Taylors ersättare Amanda Edgren att fastställa slutresultatet.

SONY DSC

Olivia Schough fick bollen förbi Åsa Berglund – med knapp marginal. Men det räcker för att det ska bli mål – i det här fallet 1–4-målet. Foto: Ola Theander

Glädjande för Sunnanås del var att Carina Holmberg, som dragits med en ljumskskada efter landslagsuppdragen, gjorde säsongdebut i seriesammanhang. Hon spelade drygt 40 minuter i andra halvlek. Också Sara Nordin fick mer speltid i andra halvlek än i den senaste matchen. Båda verkar vara på väg tillbaka, vilket är positivt.

– Jag är inte förvånad att vi förlorade mot Kopparbergs/Göteborg. Det är ett topplag inte bara i Sverige utan även i Europa, säger Martti. Men jag är besviken över att siffrorna blev så stora. Det hade de inte behövt bli.

– Jag är också besviken över att det inte kom mer publik än litet drygt 400 personer. Här kommer det ett topplag till stan med många stora stjärnor. Det borde dra mer publik. Förutom Kopparbergs/Göteborg är det ju Tyresö och Malmö som är det stora och förväntade topplagen. Nog borde betydligt fler vara intresserade att se dessa lag.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: