sskbloggen

Just another WordPress.com site

EVRY – nytt namn för väl inarbetad verksamhet

Skellefteå är en riktig IT-stad. Ett av de många framgångsrika företagen i stan är EVRY. Ja, noga räknat är det två företag som ingår i EVRYkoncernen i Skellefteå – EVRY One Skellefteå AB och EVRY One Business Critical Services AB.

Skelleftebon i gemen kanske inte känner till EVRY. Historien är litet brokig.

– Jag började på Merkantildata år 2000, berättar Paul Aronsson som är VD för EVRY One Business Critical Services.

Merkantildata delades upp i tre bolag där Hands senare förvärvades av SYSteam, som i sin tur köptes av ErgoGroup, med norska posten som ägare. 2010 fusionerades SYSteam med EDB och ErgoGroup. Förra året namnändrades bolaget till EVRY.

– Det var en häftig upplevelse, säger Paul Aronsson. Alla anställda i Sverige flögs till Oslo på en fredag. På lördagen var vi 6 000 anställda samlade på Telenor Arena och fick reda på att det nya namnet var EVRY. På måndagen när vi kom till jobbet var namnet ändrat på skyltar, p-platser, dörrmattor – ja, på allt.

EVRY är noterat på Oslobörsen. Företaget har 50 kontor i de nordiska länderna och cirka 10 000 anställda. Omsättningen förra året var cirka 16 miljarder kronor.

Men vad gör då de 50 anställda i Skellefteå? De båda företagen har 25 personer vardera på avlöningslistorna. Business Critical Services har dessutom elva personer placerade på fem andra orter i landet. Båda bolagen växer. Förra året nyanställdes fem personer.

SONY DSC

 

Paul Aronsson. Foto: Ola Theander

– Vi har haft tur när det gäller personalrekryteringen, säger Paul Aronsson. Men det är viktigt att inte bara vi, utan alla företag i Skellefteå, får tag på bra personal. Därför är vi med i den satsning som kommunen gör för att locka hemvändare.

– För att uttrycka det enkelt och förståeligt, så arbetar vi med att utveckla affärssystem i nära samarbete med kunderna, säger Paul Aronsson.

– Kunden köper systemutvecklingen och implementeringen av EVRY One Skellefteå, där Stig Rönnblom är VD. Sedan hamnar affären hos oss på Business Critical Services där vi svarar för support, drift och förvaltning av systemet.

– Själva kärnan i att bygga och utveckla affärssystem är att få olika system att ”prata” med varandra. Det är det som EVRY One Skellefteå gör.

Bolagens kunder finns över hela landet och ute i världen.

– Våra kunder är företrädesvis producerande industriföretag, som vi hjälper genom att göra produktionen effektivare.

EVRY i Skellefteå sponsrar dels elitlagen Skellefteå AIK och Sunnanå

– Självklart är vi glada för att vi därmed också kan sponsra damidrott, säger Paul Aronsson.

– På EVRY sponsrar vi också olika fritidsaktiviteter som personalen vill ägna sig åt. Det är viktigt att våra anställda håller sig fräscha och friska.

Ibland hittar man också på gemensamma aktiviteter.

– Direkt när det gick att köpa biljetter till finalserien i hockey köpte vi 50 biljetter till matchen som ska spelas 16 april i Skellefteå Kraft Arena. Då hittar vi på något i samband med matchen. Och blir det så illa att det inte blir någon match då, får vi hitta på något annat…

– Och Sunnanå hoppas vi förstås att det går riktigt bra för i damallsvenskan, slutar Paul Aronsson.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: