sskbloggen

Just another WordPress.com site

Fulla av tillförsikt

Säsongstarten närmar sig för Sunnanå SK. Vinterträningen har varit hård och det är från och med söndag som den ska bära frukt i form av förhoppningsvis ett stabilt och tätt försvarsspel samt ett vasst anfallsspel. Hur ser det ut? Vad tror spelarna?

– Vi är mycket bra förberedda och det ska bli väldigt spännande, säger Åsa Berglund. Det är ju två år sedan vi var i allsvenskan senast och då åkte vi ut med en mycket knapp marginal.

– Förra året vann vi både serien och kvalet, men det säger egentligen ingenting om hur det går i allsvenskan. Alla lag är bättre och vi får också se till att vi är bättre än vad vi var under fjolårssäsongen.

– Vi har fått bra nyförvärv och jag tror att vi har goda möjligheter att hävda oss i allsvenskan, säger Åsa.

Att Sunnanå inte har hunnit spela ihop laget riktigt därför att många spelare har deltagit i olika landslagsläger är inte så konstigt.

– Jag tror att det är ganska lika för alla lag som har breda trupper. Vissa veckor har det faktiskt varit få på träningarna. Men då har de som varit borta tränat med sina respektive landslag i stället. Och det är inte så illa det heller.

Susanne Nilsson är målvakt och hon till Sunnanå i år från AIK, som miste sin allsvenska plats förra säsongen.

– Jag har aldrig varit med om att ett lag tränar så mycket som Sunnanå. Fysdelen här är mycket bättre än i de lag jag spelat med tidigare och det känns bra för mig som målvakt. Då mattas inte försvaret ens om de får springa mycket.

– Mitt intryck är att Sunnanå är en professionellt skött klubb och jag trivs bra här. Självklart ska vi nå det första årets målsättning – att vi ska klara oss kvar. Det tror jag inte blir några problem.

Annika Kukkonen kom ”hem” till Skellefteå på måndagen efter ett landslagsläger med Finland, som ju också laddar för sommarens EM. I torsdags var det finska damlandslaget iväg till Slovakien för en träningslandskamp som slutade 0–0.

– Sunnanå tränar helt klart mer än exempelvis Djurgården gjorde förra året. Spelarna är vältränade, men vi har inte hunnit med att riktigt lära känna varandra på planen än. Inte så mycket som vi skulle vilja.

– Men vi har inte några problem att hålla ihop. Det är god stämning och alla vet och förstår vad vi ska göra och vad som förväntas av oss.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: