sskbloggen

Just another WordPress.com site

Linneas rapport

 

Här följer en lättsam rapport från Sunnanås träningsläger i Spanien. Rapporten inkom sent på fredagen och är signerad Linnea Nilsson Waara. Håll till godo!

  • Torsdagsmorgonen började med frukost kl.8 och sedan förmiddagsträning i Girona med fokus på fasta situationer. Gräsplanerna här är superfina och vädret likaså. Lite brunfärg har vi lyckats få i ansiktena. På eftermiddagen väntade genomgång inför match och sedan en bussresa till Barcelona. Matchen spelades på FC Barcelonas (hela föreningens) träningsanläggning. Naturgräsplanerna såg ut att vara klippta med nagelsax. Så fina var dom! Dock spelades vår match på en av alla de konstgräsplan som också fanns där. Anläggningen verkar ha hög säkerhet med höga stängsel och vakter. Vem som helst får inte komma in.

   Matchen spelades kl.18.30 i fint kvällsväder. Lagom varmt och med en vacker solnedgång i bakgrunden. Lika fint spel kunde många gånger beskådas i matchen mellan Barcelona och Sunnanå.
   Spelidén hos Barcas damer speglar herrlagets brilljanta fotbollspel. Mycket rörelse, snabbt passningsspel och bolltrillare utan dess like. Vårt spel kändes ungefär som tyskarnas, dvs power i närkamperna, resoluta när vi gick i anfall och bra ork och fysik under hela matchen. Vi tog ledningen i första halvlek genom ett magnifikt hörnmål. Assist Annika Kukkonen, målgörare på nick var Carrys Hawkins. Glädjen var total! Stefan ”Gurd” Ekström filmade hela matchen och just innan hörnan blev slagen går att höra ”och här kommer 1-0”. Numera går Stefan runt med en graverad ring med texten ”Dios”, vilket betyder Gud. Vår ledning stod sig till minut 80 och inga fler mål gjordes i matchen. Slutresultat 1-1 och det känns som att denna match var en bra genomkörare inför den stundande seriepremiären som är om cirka två veckor.

   För övrigt så har lägret hittills bjudit på mycket bra träningsmöjligheter. Vi har kört två pass nästan varje dag, hunnit med att spela match och gått igenom taktiska bitar. Utöver det fotbollsmässiga har vi team-boundat, druckit americano med letche, varit på marknad och köpt smycken som vi graverat texter på mm. Hotellet är all inclusive och ligger på gångavstånd till havet. Kvällarna är varma och vi är lyckliga att slippa dunjackorna. Till helgen kommer vi att åka in till Barcelona för att se match, RCD Espanyol mot Real Sociedad, samt sightseeing till det man ”borde se”.

   Adios amigos.

   Over and out
   /Linnea Nilsson-Waara, ledarteamet Sunnanå SK

   
 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: