sskbloggen

Just another WordPress.com site

Sunnanås spel lossnade

Efter en avvaktande första halvlek lossnade det ordentligt för Sunnanå, när laget i dag, lördag, mötte Umeå Södra i en träningsmatch. Sunnanå vann med 5–0 (0–0).

Sunnanå kunde i första halvlek inte komma fram i ordentliga lägen i sitt anfallsspel. Försvarsspelet däremot fungerade bra och det var, bristen på mål till trots, tydligt att det var Sunnanå som förde matchen och hade det absolut största bollinnehavet.

– Det var okoncentrerade anfall, säger tränaren Martti Tikkanen. Vi skapade inte de farligheter som vi är kapabla att göra och som vi skulle ha gjort med vårt övertag i spelet.

– Vi får träna mer på inlägg in mot straffområdet. Men det ska också sägas att det lätt blir så. Det är inte så många gånger som alla har haft möjlighet att träna tillsammans. Det är många som har varit på landslagsuppdrag.

I andra halvlek var det ett helt annat spel.

SONY DSC

Sunnanå kom ut till andra halvlek med en positiv och optmistisk attityd. Foto: Ola Theander

Sunnanå ägde fortfarande bollen största delen av halvleken, men skillnaden från första halvlek var att anfallsspelet lossnade. Perpetua Nkwocha bytte sida och kom mer till sin rätt.  Det dröjde bara sju minuter innan hon hittade Matilda Rosqvist med en framspelning som Matilda förvaltade till 1–0.

SONY DSC

Perpetua ”Pepe” Nkwocha spelade ut ordentligt i andra halvlek. Fyra assist och ett mål svarade hon för. Foto: Ola Theander

Efter ledningsmålet dröjde det bara fyra minuter till dess att ett annat av klubbens nyförvärv presenterade sig. Julia Spetsmark fick bollen från Pepe och kunde ohotad spela bollen i mål. Ytterligare tre minuter senare gjorde hon på ett likartat sätt 3–0.

Sedan dröjde det nästan tio minuter innan samspelet mellan Pepe, Julia och Matilda firade en ny triumf när den senare gjorde 4–0. Med en kvart kvar av matchen svarade Pepe ensam för ett genombrott och fastställde slutresultatet 5–0.

– I andra halvlek jobbade laget som jag vill att det ska göra, konstaterade Martti Tikkanen.

Han betonar att det inte är så helt enkelt för de nya spelarna att komma in i det spelsystem som Sunnanå har.

– När det går fort är det lätt att reagera enligt tidigare mönster, säger han. Men det går bättre och bättre för varje träning och för varje match. Jag tycker att det var roligt och bra att både Julia Spetsmark och Matilda Rosqvist gjorde mål i dag.

Det är också tydligt att spelarna i år verkligen vill vara med och konkurrera om platserna. I och med att Hanna Glas blev långtidsskadad i senaste matchen (ledbandet i knät är avslitet) prövades en ny lösning med Nina Jakobsson i försvaret.

SONY DSC

Nina Jakobsson klarade sin nya uppgift bra och fick dessutom möjligheter att dra upp en del anfall. Foto: Ola Theander

En som tränare Martti Tikkanen gärna lyfter fram är också Emma Schäufele, som han tycker har en riktig vinnarskalle.

På måndag sticker laget iväg till Barcelona och Spanien för ett en vecka långt läger.

– Det kommer att bli oerhört viktigt för oss, säger Martti.

Under veckan ska Sunnanå möta Barcelona.

– Jag vet ingenting om det laget, mer än att det är ett bra lag. Det leder serien och har inte hittills förlorat. Det blir säkert en bra värdemätare för oss.

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: