sskbloggen

Just another WordPress.com site

Mycket kvar att jobba med

Sunnanå förlorade träningsmatchen borta på lördagen mot Umeå IK med 3–0 (2–0). Förlusten var illa nog, men det som gjorde än mer ont var att Hanna Glas skadades i slutet av matchen. Det är ännu oklart hur svår skadan är.

– Inte sitter jag och hurrar här hemma precis, säger tränaren Martti Tikkanen när han ska förklara hur han ser på matchen.

– Vi var inte bra, konstaterar han. Laget är inte samspelt och jag tycker att det varken fungerade särskilt bra i försvarsspelet eller i anfallsspelet. Vi hade anfall och gjorde några snabba kontringar, men fick inte till några farliga situationer framför Umeås mål.

En förklaring till att laget inte är samspelt ännu är att det finns en rad nya spelare samt att många spelare har varit borta på landslagsuppdrag under flera veckor. Carina Holmberg, Nina Jakobsson, Carys Hawking, Hanna Glas och Annika Kukkonen har alla legat ute och kommit hem i veckan.

– Jag tyckte att Carina verkade tung i benen; de har kört hårt i landslaget, säger Martti. Annika fick gå in i andra halvlek. Susanne var bra i målet och hon kan inte lastas för något av Umeås mål. Nina och Hanna var också bra genom hela matchen.

I andra halvlek fungerade Sunnanås spel bättre.

2688018_medium

Hanna Glas

Skadan som Hanna Glas fick var en, som det såg ut, ren olyckshändelse. Hanna drev upp bollen men fick en tackling och gick omkull.

– Det såg inte alls farligt ut, men tog väldigt illa, säger Martti.

Skadan inträffade när det bara var fem minuter kvar av matchen.

– Nu har vi en månad kvar till dess att serien börjar, säger Martti Tikkanen. Vi har mycket att jobba med. Lägret som vi ska åka på om drygt en vecka kommer att bli väldigt viktigt.

– När vi möter Umeå IK nästa gång ska vi ge dem en helt annan match. Då ska vi vinna.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: