sskbloggen

Just another WordPress.com site

Carina målskytt i sin andra landskamp

Med 16 minuter kvar av ordinarie speltid fick Carina Holmberg, Sunnanå, komma in på planen när Sverige mötte Norge i matchen om tredje pris i Algarve Cup. Carina fick dessutom göra ett mål i den avgörande straffläggningen.

Carina gjorde alls inte bort sig under den korta tid som hon fick spela. Hon fördelade bollar fint med precisa passningar och lade dessutom en hörna från vänster, som dock inte resulterade i något. När Carina kom in ledde Sverige med 2–1 och var inne i en stark offensiv.

Tilläggstiden blev två minuter och när en minut återstod av matchen kunde Norge komma upp i ett anfall som resulterade i kvittering 2–2. Därmed skulle matchen avgöras på straffar.

Carina Holmberg fick lägga den tredje av de de fem ordinarie straffarna och satte den säkert till höger om den norska målvakten. Sverige ledde straffläggningen, men Norge kom ikapp och kvitterade i den sista ordinarie omgången. Den svenske målvakten Hammarström tog en norsk straff och en svensk spelare sköt bollen utanför målramen.

Tyvärr brände Sverige nästa straff genom att slå bollen högt över mål, medan Norge satte sin och därmed vann straffläggningen med 5–4. Norge knep därmed tredje platsen i turneringen och Sverige blev fyra.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: