sskbloggen

Just another WordPress.com site

Oavgjort för Sunnanå mot Piteå

Sunnanå spelade oavgjort 1–1 (1–0) mot Piteå i dagens träningsmatch på Norrvalla. Det var den första riktiga värdemätaren på vad försäsongsträningen resulterat i. Och att döma av spelet finns det fortfarande en del att finslipa.

– Det var roligt att möta allsvenskt motstånd. Roligt och givande, säger assisterande tränaren Jörgen Holmqvist.

Under första halvleken höll Sunnanå spelet väl uppe. Spelvändningarna var bra och spelarna rörde sig bra utan boll, men alltför ofta fastnade Sunnanå i Piteås backlinje. Men hela laget höll ihop och halvleken får klart godkänt.

Dock var det tydligt att Piteå var betydligt snabbare i omställningarna och var mer passningssäkra än Sunnanå. Det skulle bli än mer märkbart i andra halvlek, då Sunnanå både missade passningar och tappade bollen i mottagningarna alltför ofta.

Sunnanå kunde dock ta ledningen i slutet av första halvlek. Erika Nilsson Waara revs ned på vänsterkanten. Frisparken som följde lade Hanna Glas och Emma Schäufele nickade bollen i mål.

SONY DSC

 

Här har Emma Schäufele (nr 4) nickat bollen över mållinjen. Foto: Ola Theander

Piteå tog över spelet i andra halvlek. Det var både stolp- och ribbträffar och vid ett tillfälle var det nära kvittering. Den situationen klarades dock upp av Åsa Berglund som stod i Sunnanås mål under hela matchen.

SONY DSC

 

Här har Åsa Berglund tagit hand om bollen, som stunden före var helt bakom henne. Foto: Ola Theander

– Vi blev litet för försiktiga i andra halvlek, konstaterar Jörgen Holmqvist. Vi fick inte in bollarna i straffområdet och rullade bollen för mycket i uppspelen.

Piteå kom lätt upp i anfall och det gick fort när laget ställde om. I 70:e spelminuten kunde Klara Markstedt lobba bollen över en chanslös Åsa Berglund.

SONY DSC

 

Åsa Berglund försökte, men nådde inte bollen som betydde att Piteå kvitterade. Foto: Ola Theander

Sunnanå gjorde tre byten i andra halvlek. Emilie Marklund kom in i stället för Emma Schäufele i 60:e minuten, Matilda Rosqvist gick ut i 70:e minuten och ersattes av Elin Ellman och när två minuter återstod av matchen gick Frida Karlsson av planen och i stället kom Pia Edholm in.

– Erika Nilsson Waara jobbade stenhårt hela matchen, Hanna Glas var också bra alla 90 minuterna och ”Pepe”, Perpetua Nkwocha var riktigt bra i första halvlek, men blev litet mer osynlig i andra, säger Jörgen Holmqvist.

Gissningsvis kommer Sunnanå, att döma av den här matchen, att få träna passningar och mottagningar ännu mer.

– Ändå har vi kört ganska hårt med sådana övningar. Det är tydligt att det behövs mer av den varan, slutar Jörgen Holmqvist.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: