sskbloggen

Just another WordPress.com site

Enkel seger för Sunnanå

Sunnanå vann bekvämt träningsmatchen på Norrvalla mot nykomlingen i den finska ligan, Gamla Karleby, med 4–0 (2–0) på lördagen. Sunnanå ”luftade” inte mindre än 20 spelare vilket dels berodde på att laget lånat in fem spelare, dels har en viktigare träningsmatch som väntar i morgon, söndag. Då kommer allsvenska Piteå till Norrvalla.

Det var tydligt från början att Sunnanå ville mera än motståndarna. Tämligen omgående tog Sunnanå ett fast grepp om spelet och det stod inte länge på förrän det första målet kom. Det var Emma Schäufele som fick in bollen efter en trång situation efter hörna.

Det optimistiska och glada anfallsspelet fortsatte även om Gamla Karleby inte alls var ofarliga i enskilda framstötar. Bra framåt var i första halvlek var inte minst Matilda Rosqvist.

SONY DSC

 

Här utmanar Matilda Rosqvist en spelare i Gamla Karleby. Foto: Ola Theander

Sunnanås andra mål gjordes av Fia Edholm efter en snabb spelvändning från egna planhalvan.

SONY DSC

 

En annan av Sunnanås nyförvärv, Hanna Glas – nyss hemkommen från spel med U23-landslaget – var pigg och gjorde en del löpningar över hela planen. Här kommer hon förbi hårt uppvaktande Jenna Sillanpää och levererar in bollen snett bakåt. Foto: Ola Theander

I andra halvleken gjordes alla byten. In kom bland andra Sara Nordin, Helen Okauno, Frida Karlsson, Perpetua Nkwocha och Erika Nilsson Waara. Spelövertaget stärktes ytterligare och det var bara vid få tillfällen som Gamla Karleby gjorde ansatser till anfall. Dessa försök stoppades effektivt av Sunnanås försvar.

SONY DSC

 

Fia Edholm var i den här situationen inte helt lycklig över att Aliisa Jaakonaho kom först till bollen. Foto: Ola Theander

Sunnanås båda mål i andra halvlek gjordes på nick. Emilie Marklund gjorde 3–0 och Erika Nilsson Waara 4–0 i slutet av matchen.

– En eloge till Burträsk och Morön som vi fick låna spelare av, säger assisterande tränaren Jörgen Holmqvist. Han coachade laget i dag och kommer även att göra det i morgon. Huvudtränaren Martti Tikkanen är ju i Portugal tillsammans med sina tränarkolleger från de allsvenska klubbarna för att bland annat titta på matcherna i Algarve Cup.

Från Burträsk hade Alice Schönfeldt, Julia Skoglund och Elin Wikström lånats in och från Morön Stina Hedlund och Fia Edholm.

– I morgon blir det tuffare. Då har vi bara tre på bänken när Piteå kommer hit, säger Jörgen Holmqvist. Den matchen kommer att bli en bättre värdemätare på var vi står någonstans just nu.

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: