sskbloggen

Just another WordPress.com site

Bra resultat i endagsturneringen

Två vinster och en oavgjord match – det blev resultatet för Sunnanås damer när de åkte till Uleåborg i Finland för en endagsturnering på lördagen.

– Resultatmässigt är det helt OK, säger tränaren Martti Tikkanen.

Den första matchen spelades mot Pallokissat från Kuopio. Sunnanå vann med 4–0. Perpetua ”Pepe” Nkwocha gjorde två mål, Annika Kukkonen och Carys Hawkins ett vardera. De två svarade också för varsin assist. Erika Nilsson Waara spelade fram till två av målen.

–Den första matchen var väldigt bra. Både försvar och anfall fungerade bra, säger Martti.

I den andra matchen stod KF10, Karleby, för motståndet. Den matchen slutade 1–1 och målet gjordes av Emilie Marklund som fick bollen av Nina Jakobsson.

– Det var en helt annan karaktär på den andra matchen jämfört med den första, säger Martti. Det började synas att tjejerna var trötta. Några omställningar under matchen var bra, men våra anfall var korta och vi krånglade till det för oss. Det kändes som att spelarna var lite bekväma.

Den tredje och sista matchen i endagsturneringen gick mot ONS från Uleåborg. Matchen spelades bara en timme efter den andra matchen, men Sunnanå vann med 1–0. Erika Nilsson Waara gjorde målet medan Carro Lohman stod för framspelningen.

– Vi gjorde lite bättre ifrån oss i den matchen än i den andra, säger Martti.

Han är ändå nöjd med dagen och de tre matcherna. Motståndet var bra och det var inte konstigt att spelarna var trötta. Bussen till Finland gick halv fem på lördagsmorgonen och alla spelarna har en lång, tung och hård träningsperiod bakom sig.

Det som närmast väntar spelarna är fyra dagars ledighet. Träningen återupptas på torsdag. Nästa helg bjuder på två träningsmatcher. På lördagen spelar Sunnanå hemma mot GKB Gamla Karleby och på söndagen står Piteå IF för motståndet.

Vad ”hemma” betyder är inte riktigt klart. Sunnanå hoppas kunna spela på Norrvalla, men efter dagens snöfall och kommande snöfall i början av veckan är det troligare att Guldvallen i Skelleftehamn blir hemmaplan.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: