sskbloggen

Just another WordPress.com site

Vinst i första träningsmatchen

I går lördag, drog Sunnanås allsvenska damlag till Uleåborg i Finland för sin första träningsmatch för säsongen. Sunnanå vann med 0–1. Elin Johansson gjorde målet.

Det var nu inte någon stor trupp som tidigt på lördagsmorgonen satte sig på bussen. Totalt var det bara 14 spelare i truppen.

– Vi väntar ju fortfarande på de utländska spelarna, säger tränaren Martti Tikkanen. Och i går kunde inte heller Annika Kukkonen spela. Målvakten Sussie Nilsson flyttade upp i torsdags och var med på fredagsträningen för att sedan stå mot Ons Suomi.

Det var första träningsmatchen för Sunnanådamerna och det var första gången på fullstor plan.

– Ons Suomi spelar i Allfinskan, som väl håller ungefär samma klass som division ett-lagen här hemma, fortsätter Martti. Men matchen var en bra värdemätare genom att jag fick svar på vissa frågor och bättre nu ser vad vi ska prioritera i träningen.

– Vad jag direkt kan säga är att vi är litet för snälla i närkamperna. Ons spelar ett hårt försvarsspel, vilket vi kände av. Vi hade drygt 15 hörnor, men lyckades inte göra mål på någon av dem. Fast å andra sidan har vi inte alls tränat hörnor än…

– Spelet som sådant var långt ifrån bra, även om jag nog tycker att vi är bättre nu än vi var vid motsvarande tid förra året.

Nu är det fortsatt träning som väntar. Hård träning. Antalet träningspass är fler än förra året och det är en tung period som väntar spelarna. I början av mars är det dags att resa till Uleåborg igen för en mindre turnering. Då ska också alla spelare vara på plats.

– Nog syntes det i går att vi saknar en del spelare i truppen, säger Martti, som ser fram emot att Helen Ukaonu, ”Pepe” Nkwocha och Carys Hawkins kommer.

– Och kanske någon förstärkning till på anfallssidan…

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: