sskbloggen

Just another WordPress.com site

Sara stannar och Annika Kukkonen kommer

I dag blev det klart med två spelare till Sunnanås trupp kommande säsong i damallsvenskan. Sara Nordin förlänger sitt kontrakt med ett år och ett rent nyförvärv är den finska landslagsspelaren Annika Kukkonen som förra säsongen spelade i Djurgården.

Sara Nordin, som kom till Sunnanå inför den här säsongen, är sin ungdom till trots en mogen och ambitiös spelare. Hon har nu skrivit på för säsongen 2013.

 

Sara är ambitiös och träningsvillig. Här är hon vid ett pass på Friskvårdskompaniet.

Sara hade två uttalade mål under den gångna säsongen – att ta Sunnanå till damallsvenskan och att bli uttagen i U20-landslaget. Hon lyckades förstås med båda, vilket är talade för hennes målmedvetenhet och ambition. Sara är mittback och var även lagkapten under säsongen.

Sara trivs mycket bra i Skellefteå och med klubben och ser och känner att hon kan fortsätta att utvecklas här, vilket vi i Sunnanå är väldigt glada över.

Annika Kukkonen spelade under den gångna säsongen i Djurgården men har tidigare spelat i Ldb FC Malmö. Hon är en stark mittfältsspelare med en bra vänsterfot och hon är säker i sitt passningsspel. Hon är sedan tidigare en nyckelspelare i det finska landslaget och som sådan var hon högst delaktig i att Finland kvalificerade sig till EM-slutspelet nästa sommar; ett EM som spelas i Sverige.

– Jag är imponerad av mottagandet och utvecklingsmiljön i Sunnanå och i Skellefteå. Det skall bli verkligt utmanande och inspirerande att vara med på på plan och bidra till att uppnå de mål som klubben och laget har inför nästa år, säger hon.

Men så mycket mer blir inte sagt för tillfället, då Annika Kukkonen precis har opererat halsmandlarna och inte alls vill eller kan prata för tillfället. Garanterat får hon mer att säga till om senare…

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: