sskbloggen

Just another WordPress.com site

”Alla ska berömmas”

– Hela laget ska ha jättemycket beröm. Vi är i bra form och humöret i truppen är väldigt bra.

Det säger Martti Tikkanen, tränare i Sunnanå, efter lagets bortamatch mot Vasalund på söndagen. En match som Sunnanå vann med 1–5 (0–2).

Sunnanå åkte ner för att möta Vasalund med bara tre spelare på bänken. Skadorna är många och en del av spelarna kände sig inte krya. Men det påverkade inte alls spelarna som gick ut på Skytteholms IP.

Sunnanå tog hand om initiativet tämligen omgående. Laget radade upp den ena målchansen efter den andra, men det var först efter det att Perpetua ”Pepe” Nkwocha gjort första målet som det verkligen lossnade för Sunnanå. Dock inte målmässigt, men väl spelmässigt.

– Vi skulle ha kunnat gjort ytterligare tre mål i första halvlek med de chanser som vi hade. Det jag önskar är att vi bättre hade kunnat förvalta chanserna och visat litet mer kyla framför mål när chanserna dök upp, säger Martti.

Vasalund var alls inte ofarliga. En kontring i första halvlek när Sunnanå ledde med ett mål hade kunnat resultera i en kvittering, men Yanru Zhang gjorde en fantastisk räddning.

I första halvlekens sista minut gjorde Sara Nordin Sunnanås andra mål.

I andra halvleken öppnade Sunnanå hårt och bestämt. Carina Holmberg gjorde 0-3 i 47:e minuten och Janina Marklund 0–4 minuten därefter. Därmed var matchen i princip vunnen, även om Vasalund reducerade till 1–4 i 69:e minuten. Erika Nilsson Waara fastställde slutresultatet 1–5 med litet drygt tio minuter kvar.

Caroline Lohman och Alice Schönfeldt byttes in och den enda som inte spelade i Sunnanå var Åsa Berglund som fanns med både som målvaktsreserv och utespelare (”hon är bra med båda fötterna”, säger Martti Tikkanen).

Det som nu väntar är sista matchen i serien mot Sundsvalls DFF nästa söndag.

– Det blir ett bra genrep för oss inför kvalet, säger Martti. Vi har allt i egna händer och vi vill verkligen vinna serien. Vi har visat att vi hittar ytorna, uppspelen fungerar bra nu och tjejerna är löpvilliga. Som sagt – litet mer kyla framför mål skulle inte skada.

– Jag tror och tycker mig känna att formen som vi har nu kommer att hålla i sig hela nästa månad och över kvalet. För det är där det gäller, alldeles oavsett hur det går mot Sundsvall på söndag.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: