sskbloggen

Just another WordPress.com site

Friskvårdskompaniet ger träning för alla

Friskvårdskompaniet i Skellefteå växer. Konkurrensen är hård, men efterfrågan på det som Friskvårdskompaniet erbjuder är stor.

Lag- och individuell träning

– Nu i höst tar vi en fjärde gymavdelning i bruk. Den ska främst användas för Crossfit och funktionell träning, säger Marianne Wallin som är verksamhetschef på Friskvårdskompaniet.

Marianne Wallin.

Tanken med denna nya gymdel är att ge kunderna ännu större möjlighet att på ett variationsrikt och effektivt sätt bygga upp både styrka och kondition.

En annan mycket populär träningsform bland våra kunder, men framför hos de som spelar innebandy, fotboll och hockey, är Tabataträning. Tabata är en intensiv intervallträning med din egen kroppsvikt som hjälpmedel, säger Marianne.

Friskvårdskompaniet har många innebandyklubbar i området, de flesta fotbollsklubbar – Sunnanå, Morön, Myckle m.fl, samt Clemens, Lejons och AIK-juniorernas hockeyspelare.

Sunnanås damlag har Johan Karinen och Peter Karlsson hand om. Under sommaren blir det mycket löpning medan det på vintern blir Tabataträning. Träningen sker två-tre gånger i veckan i grupp.

– Men varje spelare har också individuella program med egen coaching. Det handlar om både träning, kost och livsstil. Allt för att optimera varje individs möjligheter, säger Marianne.

Till hösten startar Friskvårdsmagasinet också utvecklingsgrupper. Inbjudan har gått ut till alla idrottsföreningar och tanken med utvecklingsgrupperna är att föreningarna ska skicka dem som har talangen och viljan att bli duktigare i sin idrott.

– Det blir mindre grupper vi arbetar med och träningen som erbjuds ska ses som ett komplement till den normala träningen.

Tillsammans på Friskvårdskompaniet. Nedre raden fr v: Carina Holmberg, SSK, Perpetua Nkwocha, SSK, Irene Östlund, Josefin Lindgren, Mrianne Wallin och Tina Antonsson. Övre raden fr v: Sara Nordin, SSK, Yanru Zhang, SSK Peter Karlsson, Helen Ukaonu, SSK och Johan Karinen.

 Företags- och privat träning för att må bättre

Till Friskvårdskompaniet kommer regelbundet ca 3 000 personer. Så många har träningskort. Den största kundgruppen, som utgör ungefär hälften av besökarna, är företagskunder.

Cirka 200 företag i olika storlekar har någon typ av avtal för sina anställda.

– Förutom gym och gruppträning kan det handla om rehabträning, viktminskning eller individuell träning, säger Marianne Wallin.

Inte sällan ordnar företagen egna gruppträningar som kan avslutas med bastu eller bubbelbad samt catering i vår Relaxavdelning.

– Nordic Light är en föregångare som vi ser det. Men också Skellefteå Taxi utnyttjar oss regelbundet en eller två gånger i veckan. Den träning som taxichaufförerna får inriktas mycket på core – träning av rygg och mage.

Ungefär 45 procent av Friskvårdskompaniets kunder är privatpersoner som kommer för att träna med ett enda syfte – att bli starkare och för att må bättre.

– Vi har en åldersgräns nedåt på 15 år, säger Marianne Wallin. Men 13-åringar får också träna i målsmans sällskap. Uppåt finns förstås inga åldersgränser. Vi har flera kunder i 80-årsåldern som regelbundet är här.

Den hårda konkurrensen i stan möts av Friskvårdskompaniet med ett starkt kundbemötande som inriktas på en god service.

– Vi lanserar oss som det familjära gymmet, säger Marianne. Och vi har ett tvärsnitt av befolkningen med unga och gamla, stora och små, personer med och utan handkapp, svenskar och invandrare. Alla finns här och alla vill vara här därför att de trivs här.

Men det finns en utmaning som Friskvårdskompaniet har brottats med länge.

– Det är trixigt att spela musik som passar alla! Just nu spelas samma musik i alla gymdelar, men det ska vi fixa framåt hösten så att olika sorters lämplig träningsmusik kan spelas i de olika träningsutrymmena.

Fakta:

Friskvårdskompaniet bildades 1998.

Företaget har sex personer anställda på heltid.

Ungefär 45 instruktörer är timanställda.

Friskvårdskompaniet ägs av familjen Karinen

Text och foto: Ola Theander

1 kommentar

  1. Hej på dig vill bara tacka för din fantastiska blogg jag tror att jag läste för länge sedan skrev du om skador relaterat till träning. Ville bara tipsa om en riktig grym naprapat i täby om du skadar dig någon gång http://www.naprapattaby.se. Älskar din blogg läser den varje dag sluta inte blogga!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: