sskbloggen

Just another WordPress.com site

Janina förstärker

Janina Marklund med tidigare erfarenheter från allsvenskan i både Sunnanå och Piteå, förstärker Sunnanå under resten av höstsäsongen. Janina har den här säsongen spelat med Byske-Bodö som håller till i division III.

En anledning till att Janina tillfrågats – och nu svarat ja – är den relativt tunna truppen som tränaren Martti Tikkanen nu disponerar. Linnea Nilsson Waara rehabtränar sin knäskada, Sofia Nuldén väntar på att operera sitt korsband och Emma Schäufele ska, enligt läkare, operera en tå. En och annan spelare uppvisar också småskador.

Fem seriematcher är kvar att spela i höst – två av dem mot absoluta topplag, Kvarnsveden och Sundsvalls DFF. Målsättningen är förstås att hamna på någon av de två översta platserna i serien och därmed få kvala till en plats i damallsvenskan.

– – –

När det gäller krisen i Kif Örebro, som inlägget i går handlade om, står det nu klart att klubben får ett stöd i form av ett lån på 1,3 miljoner kronor. Hälften betalas ut redan den här veckan och andra hälften litet senare. Kommunen sätter in en adjungerad ledamot i klubbens styrelse. Spelarna får kommunen använda vid vänortsbesök och andra arrangemang. Kommunen kräver också att Kif Örebro förbättrar sin ekonomiadministration. Uppföljningen av ekonomin måste också bli bättre.

Inget sägs i avtalet om när ”lånet” ska betalas tillbaka.

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: